w451-Svahøa.jpg

Mange av oss tenker ofte på fjellturer. For min del er det blitt utallige turer i Trollheimen, helt siden 1950-åra. For et par dager siden tok jeg fram kartet og sjekket hvilke fjell jeg har vært på i dette fantastiske fjellriket. Plukket ut 20 bilder. Og nå skal vi ta en liten rundtur i Trollheimen. Starter i østlige områder, går videre mot sør og vest og avslutter nord i Trollheimen. De to første bildene er fra Svahøa. God utsikt herfra mot Nerskogen og Granasjøen.

 

w452-Trollheimen.jpg

Kryssene viser de fjella jeg har vært på. I tillegg kommer fjell lenger mot nord, utenfor kartet. Vi kan selvsagt få fine turer uten å bestige fjelltopper.

 

w453-Nonshøa.jpg

Nonshøa er et lite fjell ved Skaret i Oppdal. Strekker seg 1205 moh. Ser langt og vidt fra toppvarden. Grei tursti til topps fra Skaret.

 

w454-Nonshøa.jpg

Fra Nonshøa mot Nerskogen og Granasjøen. I bakgrunnen det omfangsrike Ilfjellet i Rennebu.

 

w455-Nonshøa.jpg

Snur vi oss nesten rett mot nord, ser vi et velkjent fjell langt bak: Svarthøtta, eller Salåthøa som de sier på Nerskogen.

 

w455b-rødsildre.jpg

Nonshøa er et yndet mål for alle som er interessert i fjellplaner. Kort vei fra Skaret. Bildet av rødsildre ble tatt på Nonshøa, 15. juni 2017.

 

w456-Svarthetta.jpg

Her har vi kommet nærmere Svarthøtta. Slik ser den ut fra Gråfjellet.

 

w457-Okla.jpg

De som vil finne flotte og sjeldne fjellplanter, drar gjerne til Tyrikvamfjellet, rett opp for Gjevilvasshytta. Ser mot Okla, med den spisse Snydda i midten. 

 

w458-Gjevillvatnet.jpg

På vei ned fra Tyrikvamfjellet. Det langstrakte Gjevillvatnet ruver i landskapet. Den berømte sandstranda Raudøra nede til venstre.

 

w459-Gjevillvasshytta.jpg

Gjevilvasshytta er landets eldste bevarte turisthytte. Betjent med 64 sengeplasser. Et meget populært utgangspunkt for turer i Trollheimen.

 

w461-Kamban.jpg

Gjevillvasskamban (Kamban) består av tre tydelige topper. Vi kan se turistlina som går oppover langs Gravbekken. Fra Kamskaret går det en sti til Blåhøa.

 

w462-Kamban.jpg

Oppe på Blåhøa. Et kjempeflott turmål! 1671 moh. Hemre Kamben nærmest med Okla bak. Gjevillvatnet ligger mellom disse to fjella. (Skjult på bildet!)

 

w464-Kråkvasstind.jpg

Vi forflytter oss til Kråkvasstinden, sør for Storlidalen. Fra 1700 moh. kan vi skue mot majestetisk fjell ved Innerdalen, vest i Trollheimen.

 

w465-Innerdalen.jpg

Jeg har tidligere lagt ut så mange bilder fra Innerdalen at det får holde med den nye og den gamle Innerdalshytta. En svært naturskjønn fjelldal!

 

w465b-Honnstadknyken.jpg

Honnstadknyken i Surnadal med ei skinnende "krone". Sett fra Sandfjellet en vakker høstdag.

 

w466-Tindfjellet.jpg

Tindfjellet i Folddalen har også fått på seg vinterdrakta. Mens trærne nekter å slippe sine nydelig blad. Flotte kontraster i naturen om høsten!

 

w467-Trollhetta.jpg

Trollhetta (Folddalstrollhøtta) kan friste med skiføre. Det er bare den østre toppen (til venstre) som passer for skiturer. De to andre toppene er for bratte.

 

w467b-Snota.jpg

Snota, et velkjent og praktfullt fjell nord i Trollheimen. Bildet er tatt fra Ura i Folddalen. (Kartet mitt går ikke så langt mot nord, dessverre.)

 

w468b-Tindfjellet.jpg

Belønningen for en tur opp på Tindfjellet er en flott panoramautsikt. Bak til venstre har vi Innerdalsfjell og helt til høyre Rognnebba og Fruhøtta.

 

w470-Slumpan.jpg

Avslutter med Slumpan, hvor jeg har vært mange ganger. En lett tur fra Folddalen. Og herved er rundturen i Trollheimen slutt. Et fantastisk fjellrike!