200522b-vei.jpg

Gikk fra den store parkeringsplassen i Svinvika. Fulgte først Gammelvegen noen få hundre meter før jeg svingte til venstre og gikk opp til Skaret. Bratt! Fikk en hyggelig overraskelse øverst i lia: Hørte for første gang i år en løvsanger. En stor opplevelse!

 

200522c-vedlager.jpg

Fra Skaret rusla jeg med åpne sanser bortover mot Hjellnes. Traff Siv fra Nestua, som drev med vedarbeid. Kjempebra at ungdommer satser på gardsdrift!

 

200522d-Nestua.jpg

Framme ved Nestu Hjellnes. Det ble en strålende dag i Todalen. Rundt 20 varmegrader. Helt fantastisk!

 

200522e-fjell.jpg

Vid utsikt fra Hjellnes! Skjerdingfjellet og Snøfjellet strekker seg høgt til værs. To kvasse topper i bakgrunnen. Et velkjent fotomotiv.

 

200522f-sauer.jpg

Sauene kunne også nyte utelivet. De var nok mer opptatt av å få i seg grønt gras enn å studere landskapet.

 

200522g-trimpost.jpg

Tusla ned fra Hjellnes og kom til Gammelvegen igjen, hvor det er en Stikk UT!-post. Veldig mange som gikk Svinvikrunden på denne finværsdagen.

 

200522h-Svinvika.jpg

For meg er det nesten obligatorisk med en avstikker til utsiktsplassen i Rabben hyttefelt. Ser mot Svinvika, og litt av Vikavegen i forgrunnen.

 

200522i-Nausta.jpg

Gikk et kort stykke etter Hjellnesvegen før jeg fortsatte rett ned til Nausta. Fulgte en gammel og god sti nedover lia.

 

200522j-berg.jpg

Ingen store istapper og løse isklumper ovafor Vikavegen denne dagen. Isen var virkelig en overhengende fare da jeg gikk her 5. mars i år.

 

200522k-foss.jpg

Det smelta mye snø i fjellet på en så varm dag. Vannet fossa nedover fjellsidene ved Svinvika. Men det er fortsatt enorme snømengder til fjells.

 

200522l-blomtring.jpg

Den blomstertid nå kommer med lyst og glede stor, står det i salmen. Den tida er vi inne i nå. Ei herlig tid!