200117b-sjø.jpg

Snødekte jorder i Rindal, helt bart i området rundt Kvanne. Dagens plan var en barmarkstur til Valåsen mellom Stangvikfjorden og Ålvundfjorden.

 

200117c-ferge.jpg

Jeg har pendla mellom Rindal og Kleive i godt over 30 år. Og kikka på Neslandet og Nesøya utallige ganger. Nå ville jeg dit! Smisetnebba ruver langt bak.

 

200117d-fjøs.jpg

Fra Rykkjem fergekai er det bare et kort stykke til Drøppingkrysset. Derfra går det en bilvei til Røkkum fellesbeite. I bakgrunnen har vi Strengen.

 

200117e-vei.jpg

Fra fellesbeitet er det merka en 2 km lang tursti opp til Valåsen (Storåsen). NB: Det går også stier fra andre steder til Valåsen.

 

200117f-sti.jpg

Fikk faktisk en periode med sol! Fint vær, på det meste 10 plussgrader. Stien fra fellesbeitet er merka med røde lokk. Lettgått terreng!

 

200117g-toppen.jpg

Trimkassen på toppen, 243 moh. Benker på flere plasser. Godt lagt til rette for turgåere. Det er mange som tar en tur til Valåsen! 

 

200117h-Mulvik.jpg

Fra trimkassen gikk vi til utsiktsplassen på vestsida av toppen. Tok matpausen her. Ser over Ålvundfjorden til Mulvikknuken, 629 moh. Et fristende turmål! 

 

200117i-fjell.jpg

Overskya for det meste. Sola strevde fælt med å trenge gjennom skyene over Smisetnebba. Ga opp!

 

200117j-utsikt.jpg

Hyggelig med lokalkjente på turer! Fikk svar på mange ting. Valåsen er et underlig navn, synes jeg. Kåre Magne Holsbøvåg på Kleive, som er fagmann når det gjelder stedsnavn, mener dette: Hvis Vålåsen uttales med tjukk l, noe som blir gjort, kan det bety Vardåsen, - av varde. I følge Hans Hyldbakk har det vært en vete (vette) på Valåsen. Den må ha stått på ei oppmura steinflate eller vale, som senere har gitt navn til plassen.  

 

200117k-kart.jpg

Neslandet og Nesøya er henholdsvis halvøy og øy mellom Stangvikfjorden og Ålvundfjorden. Steinfylling/bru over Nesøysundet. Ikke alle skogsveier og stier er inntegna på dette kartet. Etter fotturen var planen å kjøre til Nesøya. Er alltid "nysgjerrig" på nye plasser. Og nye opplevelser!

 

200117l-sundet.jpg

Veien over Nesøysundet. Ser i retning mot Litlåsen og Storåsen (Valåsen). Det ble en fin dag i et nytt turområde! Nå vet jeg hvordan det ser ut der!