170203b-Honnstad.jpgFulgte skogsveien fra Honnstad på første del av turen. Bratt li, men veien slynger seg elegant oppover.

 

170203c-lav.jpgDekorativ lav ved skogsveien. Klippepulverlav vokser på berg på skyggefulle steder. Veldig vanlig i dette området.

 

170203d-Honnstadvatnet.jpgOppe ved Honnstadvatnet. Ser mot Knyken (Honnstadknyken).

 

170203e-seterplass.jpgDen nedlagte Knyksetra lå på ei slette mellom berg og bratte lier. Meget ulendt terreng!

 

170203f-berg.jpgKnyksetra ble nedlagt pga. redselen for de underjordiske, er det blitt sagt. Trolig på 1700-tallet. Ypperlige gjemmeplasser for slike tvilsomme skapninger her. Kikket etter ei hulder eller to. Men så dessverre ingen. Må nok ta en ny tur.

 

170203g-Honnstadvatnet.jpgGikk videre fra Knyksetra i retning Knyken. Bratt! Ser tilbake til Honnstadvatnet.

 

170203h-utsikt.jpgGikk så langt oppover som det var furuskog. Fjella i bakgrunnen er bl.a. Hjelmen i Surnadal. Fant ingen god grunn til å fortsette videre oppover.

 

170203i-bål.jpgSnudde ved noen gamle og krokete furutrær i fjellsida. Og ruslet sakte nedover til Småøyan for å lage bål ved en liten bekk. Godt fornøyd med den beslutningen. Topp-manien har nemlig forlatt meg for lenge siden. Savnes ikke! Og det er mange tiår siden jeg har hatt med klokke på tur. Liker å ha god tid på turene mine i skog og fjell.