17. september 2023

I dag ville jeg lage en enkel søndagsmiddag utendørs. Valgte en Fjordland-rett med et imponerende navn: Sweet & Sour, Mild kyllinggryte med jasminris. Ikke noe småtteri! Har prøvd denne retten mange ganger uten å skade smakscellene eller skape kaos i magen. 

 

230917bVei.jpg

Hestene har dratt fra beiteområdet i Langlia. Nesten alle trekkfuglene er også blitt borte. Men for et par dager siden fløy en liten flokk med gråtroster over veien. En grønnfinkfamilie har holdt til her i hele sommer. Fugleungene så dagens lys i en høy og tett einkarre (einer). 

 

230917cTistel.jpg

De fleste blomsterplantene har også avsluttet sesongen. De har gjort "jobben"! Bildet viser krustistel.

 

230917eSti.jpg

Avstanden fra starten på Seterliveien til Knapphaugen er rundt 4 km. Fra enden på bomveien fortsetter jeg som regel etter turistlina.

 

230917fRast.jpg

Hvis jeg har god tid - og det har jeg vanligvis - koker jeg et egg eller to som fortæres på denne ideelle hvile- og utsiktsplassen ved Børter slette (slitte). Slitt betyr en plass for markaslått. Ser restene etter ei høyløe som stod her. 

 

230917gStubbe.jpg

- Jeg blir gammel, kjære du ... Ja, jeg tenker selvsagt på denne furustubben.

 

230917hTrær.jpg

Trivelig turterreng! Her har vi lettgåtte bakkemyrer, små bekkefar og flotte furutrær med ulik alder og utseende. Et variert landskap!

 

230917iPlassen.jpg

Har kommet til plassen jeg har ved Knapphaugen på eiendommen til Kamslitta. Her er det solide sitteplasser, torvtak og bålplass. Veldig hyggelig at Ingunn og Elfrid lar meg holde til her. Et stille og fredelig sted med god avstand til veier og stier.

 

230917jMaten.jpg

Satte meg godt til rette og spiste sakte og andektig i et nydelig høstvær. Først en smakfull søndagsmiddag, og etterpå en kaffesup og noe søtt. Bedre kan jeg ikke ha det!

 

230917kRogn.jpg

Slike flotte høstdager i marka må man utnytte. Ta seg god tid! Frisk luft og fine naturopplevelser gjør godt for både kropp og sinn.