Tok på meg trugene ved Sandåbrua kl. 10.30, og skrittet oppover Seterlia etter et skuterspor. 14 minusgrader og vindstille. I sekken hadde jeg min Canon EOS 5D Mark III. Ville dokumentere snøforholdene på denne fine vinterdagen, 9. januar 2022.

Snøtunge trær bøyde seg over Seterliveien ved Storfagerdalen. Jeg hadde gått opp et trugespor fram til Lassengdalen to dager tidligere. I dag hadde jeg derfor en fast og fin såle å gå på. Så lenge det varte! 

 

220109b-bur

Fra Lassengdalen måtte jeg lage nye tråkk i dyp og løs nysnø. Innrømmer gjerne at det ble nokså slitsomt etter hvert. Når snøen nærmer seg knærne, er det lettere å gå med breie ski med feller under enn å traske avsted med med høye kneløft. Men, men! Dette var jo helt frivillig.

Små meiseflokker flakset rundt i marka. For tidlig å bruke fuglekassene til hekking, men de er ypperlig overnattingsplasser for småfuglene på vinters tid.

 

220109c-hytte

Har kommet til min faste hvile- og utsiktsplass ved Børter slette. Hytta Bjønnarabben har fått navnet etter en bratt og smal rygg som nærmest stuper ned i Bøllu, kalt Bjønnarabben. En plass hvor det er mulig å krysse juvet som Bøllu renner gjennom. Bøllu og denne Bjønnarabben ligger bak hytta.

 

220109d-fjell

Sola nådde ikke fram til dagens turrute. Men solstrålene lyste opp fjelltoppene på nordsida av Rindal. Et vakkert skue!

 

220109e-gapa.jpg

Kom til slutt fram til bålplassen min, som nysnøen hadde pyntet litt på siden jeg var her forrige gang. Måkte vekk snøen fra benken og satte meg ned med mat og drikke. Mente det var helt fortjent etter en lang og tung trugetur.

 

220109f-spor

Fortsatt korte dager, så jeg satt ikke lenge før jeg tok fatt på tilbaketuren. Fulgte selvsagt trugesporet mitt. Etter ei kort stund forsvant den svake vintersola som hadde lyst opp fjelltoppene i det fjerne. Men én ting er sikkert: Vi går mot lysere tider!

Fikk testet nattsynet mitt nede i Seterlia. Høye, tette og ruvende  grantrær på alle kanter stenger alltid litt for dagslyset. Og hodelykta lå hjemme. Men jeg fant bilen likevel. Litt før klokka halv fem forlot jeg P-plassen ved Sandåbrua etter enda en trivelig tur i Langlimarka.

 

220109g-kart1

Legger ut to kart, som også kan brukes når det dukker opp flere rapporter fra mitt favorittområde. De dekker ikke hele dette store skogsområdet.

 

220109h-kart2

Utmarkseiendommen til Langlia går på østsida av Bøllu i retning Trollheimen. Knapphaugløa og området omkring tilhører Kamslitta.

 

220109i-musikk

Mange har skildret og lovprist naturen og årstidene gjennom musikk. Årstidene av Antonio Vivaldi er et veldig kjent verk.

Etter mange timer ute i naturen er det ekstra hyggelig å sitte i stua og nyte naturstemninger også på den måten.

Og planlegge nye turer!