190419b2-fjære.jpg

Jeg har hørt og lest så mye om denne Rokollen at nå måtte jeg bare ta en tur. Se hva det dreide seg om! Kjørte til Råbygda i Orkdal og fortsatte til enden av Nordgjerdsveien hvor man kan parkere. Her ser vi mot Rokollen så og si fra fjæresteinene. Bare 2,1 km å gå opp til toppen, 356 moh. Jevn stigning.

 

190419c-kart.jpg

Mange turmuligheter! Turstien til Rokollen helt til høyre. Det er mulig å havne i Helvete også, for de som ønsker det.

 

190419d2-skogsvei.jpg

Turstien går over ei bratt beiteeng og fortsetter etter en skogsvei. Godt skiltet og merket fra parkeringsplassen til toppen av Rokollen.

 

190419e2-sti.jpg

Mange trimmere bruker denne traséen, også om vinteren, så det blir et solid og fast tråkk der det fortsatt ligger snø. Lett å gå på!

 

190419f2-bru.jpg

Solid bru også! Greit å ha, spesielt når bekken er flomstor. Jeg hadde nok kommet meg over uten bru denne dagen.

 

190419g2-trimkasse.jpg

Utsiktsplassen på Rokollen var helt snøfri. Trimboksen er plassert mellom unge og gamle furutrær. Og hit kommer både unge og gamle turgåere.

 

190419h2-gadd.jpg

Hvor lenge klarer den gamle gadden å klore seg fast? Får håpe den holder ut en stund til.

 

190419i-gradestokk.jpg

Vindstille og nesten 16 plussgrader. Herlig! Traff mange blide turgåere på denne turen. Rokollen er et populært turmål!

 

190419j2-Orkanger.jpg

Strålende utsikt mot Orkanger! Men fotografering mot sola er som kjent ikke så lurt. Vi får uklare og uskarpe bilder. Ikke til å unngå noen ganger.

 

190419k2-havna.jpg

Kikket lenge på denne merkverdige båten. Og studerte mange velholdte bolighus. Rindal har verken sjø eller store tettbygde strøk. Går greit det også.

 

190419l2-hus.jpg

Satte meg ned øverst i beitemarka og spiste siste rest av maten før jeg gikk ned til bilen. Godt å slappe av, beundre landskapet og kanskje filosofere litt. Alltid noe å reflektere over. Jeg pleier å lytte til P2 når jeg kjører bil. Mange gode programmer! Og så slipper vi å se selvopptatte programledere, som på TV. Absolutt en fordel! Denne langfredagen ble det opplest et kjent dikt som jeg liker godt. Lest med stor innlevelse! Tar med det siste verset:

Den lykken du søker bak blånende fjell, kan hende du alltid har eiet den selv.

Du skal ikke jage i hvileløs ring, men lær deg å elske de nære ting.