18. januar 2023

Der jeg holder til, kommer ikke sola tilbake før rundt 4. februar. I dag ville jeg oppsøke en solrik plass hvor jeg har vært før på denne tida av året, nemlig Liahaugen ved Litltrøkna. En skogkledd haug nord for Trøknaholten i Rindal. Håpet på en fin turdag. Og det ble det!

Ingressbildet er tatt fra Liahaugen. Bakerst til venstre har vi Storfjellet. Et bra turmål! Greit å følge en merket tursti på sommers tid.

 

230118bVei.jpg

Kjørte først til brua over Litltrøkna ved Fv65, vel 300 meter nordøst for Trøknaholt Camping, som vi ser midt i bildet.

Tok på truger og begynte å gå oppover en solid skogsvei (Løfallvegen). Øverskya vær og 7 minusgrader. Nokså dårlig lys først på dagen. 

 

230118cSpor.jpg

På skogsveien var det dype og isete skispor med litt nysnø oppå. Ved siden av skisporene var det stedvis gjennomslagsføre. Jeg har aldri før brukt så lang tid oppover denne skogsveien. Men å syte, er tåpelig. Jeg hadde selv planlagt denne turen for å "jakte" på sola.

 

230118dSol.jpg

Det begynte å lysne over Ura i Trollheimen. Et godt tegn! Sola trengte vel bare litt tid for å kunne vise seg fram i dag.

 

230118eRast.jpg

Gikk til en høvelig rasteplass. Her ville jeg sitte en time eller to og bare kose meg. Ingen garanti for solvarme, mens bålvarme kan vi alltid få! 

 

230118fTruger.jpg

Brukte nye truger på denne turen. Fordelen med akkurat disse trugene er at det er lett å ta dem på og av. De største trugene mine har mye større bæreflate og kraftigere stegjern under. Hadde nok passet bedre på dagens vanskelige føre.

 

230118gFlammeSot.jpg

Det er mange tanker som dukker opp når jeg sitter ved et bål på et stille sted. Gjerne mimring om gamle og kjære turminner. Jeg er glad for at jeg fortsatt kan ta turer. Selv om det noen ganger blir bare noen få kilometer å gå.

Flere turer til Galdhøpiggen, Rondeslottet, krevende romsdalsfjell og høye topper i Trollheimen er det bare å glemme. Men minnene lever fortsatt!

 

230118hSollys.jpg

Mens jeg satt der ved bålet og slappet av, spiste og filosoferte litt, kom sola til syne mellom skyene. Herlig! Kunne ikke blitt bedre!

 

230118iPost.jpg

Tok noen bilder fra toppen av Liahaugen. Her ser vi mot Seterlia med trimboksen i treklyngen øverst til venstre. Det har i årenes løp blitt en del ski- og trugeturer dit. I tillegg til mange barmarksturer. Den siste var en familietur sommeren 2022.

 

230118jGard.jpg

Ruslet etter hvert sakte nedover bakkene til bilen. De hvite og solbelyste jordene rundt Trøknaholten var et vakkert syn. Den friske rødfargen på husa passet godt i alt det hvite. Passet også godt med en turdag nå i midten av januar.