Parkerte på Øygarden øverst i Stor-Bøverdalen, og gikk etter turruta mot Hardbakkhytta. Svingte av stien ved Dyrstolan. Samme vei tilbake.
Løvtrærne er blitt fargefattige mens furutrærne får beholde grønnfargen. Grastuene lyste mot oss som guloransje flammer. Et vakkert høstlandskap!
En badekulp ved stien med eget skilt. Lot oss ikke friste. Men på en stekvarm sommerdag hadde det gjort godt med en avkjølende dukkert.
Bratt opp til Skjortfjellet! Ovenfor Jensslættvatnet ser vi en jevn, fin fjellrygg. Den går fra Vardfjellet ved Grytbakksetra til Storbekkdalsfjellet. Å rusle bortover en lettgått fjellrygg med flott utsikt, er en stor opplevelse. Her er det mulig å gå tilbake til Grytbakksetra etter turstien gjennom Storbekkdalen. Jeg får sette denne rundturen på "ønskelista" mi for nye fjellturer. Virker spennende!
På vei over Skjortfjellhalsen. Ser rett mot Dyrstolan, turens høydepunkt, det vil si høyeste topp, for "høydepunkter" hadde vi hele tida på denne turen.
Oppe på Dyrstolan, 929 moh. Steinvarden hadde rast sammen, og boksen manglet turbok. Men utsikten var perfekt. Et fantastisk rundskue!
Fra Dyrstolan mot Staursetdalen med Staursetsetra ved sørenden av Setervatnet. Dyrstolan er et grensefjell mellom Surnadal og Hemne.
Flotte fjell! I forgrunnen til høyre ser vi de bratte fjellsidene på Hornfjellet. Vi skimter litt av Vinjefjorden, som går inn til Vinjeøra. Til venstre for midten i bildet skimter vi hus og jorder nederst i Todalen. Nord for Todalen har vi en koloss av et fjell, nemlig Hardfjellet i Aure, som vi ser nesten midt i bildet.
Fjelltopper på Tustna lengst bak. Fjellet til høyre i forgrunnen (med avrundet topp) er Blåfjellet. Ett av veldig mange fjell med det navnet.
På tilbaketuren tok vi en pause ved toppvarden på Skjortfjellet, 788 moh. Fjellet har trolig fått navnet etter en sammenligning med klesplagget skjorte. Slike navn finner vi helst på fjell med en isbre eller ei snøfonn. I Nesset har vi Skjorta, et velkjent fjell. Vest for Skjortfjellet ligger Skorvhattan. Artig navn! Ordet "skorv" har språklig sett slektskap med "skarv". Begge ordene betyr "naken fjellgrunn". Som eksempel kan nevnes Langskarven i Rindal. Stedsnavn er spennende! Og ofte et svært vanskelig tema.
Høstlandskap. Gjengitt slik jeg så det med egne øyne. "Unaturlige" naturbilder er visst fotokunst. Alt for subjektivt for meg. Men hver sin "smak" ...
Tilbake til Øygarden etter en 16 km lang tur. Nesten alle de lyse timene på denne oktoberdagen brukte vi i fjellet. En flott høsttur med storslagent utsyn!