Merket sti fra Seterbøen til Skarven. 3,7 km til topps, 635 høydemeter. Vi gikk ned igjen på nordvestsida av Skarven. Kom inn på turstien fra Tverrlihytta, som går forbi Seterbøsetrin. Tipper vi gikk til sammen nærmere 10 km denne dagen.
Satte fra oss bilene ved Borstua på Seterbøen. P-plassen (for turgåere) var som vanlig pent pyntet!
Bratt li oppover fra Seterbøen. Merkastien følger den gamle seterveien og stedvis traktorveien.
Her går vi på den gode turstien et stykke nedenfor toppen på Skarven.
Kjempefint å rusle oppover på denne fjellryggen. 27 deltakere denne dagen. Mange har vært med på Tirsdagstur´n helt siden starten i 2013.
Mye å kikke på fra toppvarden, 649 moh. Godt og varmt vær med god sikt. Perfekt for en fjelltur!
Asbjørn tar seg en kaffesup mens han skuer mot kjente og ukjente fjell. Ser utrolig langt fra Skarven!
Fjell i nær sagt alle retninger. Her ser vi (fra venstre) Hjelmen, Hjelmkona og Saufjellet.
Andreas pleier å følge med på kartet. Ikke så dumt når man er på tur!
Et gruppebilde er obligatorisk! Her ser vi nakne berg, og det passer bra: Navnet Skarven kommer nemlig av ordet skarv, som betyr "en nøgen Klippe, et Bjerg hvorpaa intet vokser." (Aasen) Vi har mange slike navn; Langskarven, Brattskarven, Skarvan, osv.
Austigard/Borstu-skjelet er det eneste av de gamle seterhusa på Seterbøsetrin som fortsatt står. Så vidt! I sin tid var det fire Sæterbø-bruk som setra her: Utistua, Borstua, Storteigen og Austigard. Gårdene hadde hver si høyløe. Seterdrifta i denne idylliske setergrenda tok slutt i 1946.
Tar med to bilder fra Seterbok for Åsskard av Bernt Bøe. En av de beste bøkene om vår seterhistorie som jeg har lest. Anbefales på det varmeste!
Selv om seterdrifta er blitt historie, synes jeg det er spennende med gamle seterplasser. Tankevekkende! Noe å reflektere over!
Men ikke alt er blitt borte! Bekkebruset fra Geitåa kan vi fortsatt få oppleve. Til stor glede for mange av oss!