Tre unge skigåere fra Børset i Rindal ved Liahytta, ca 1955. Den gangen kunne vi renne i full fart fra Liahytta og ned til Krøtterbrua over Bøllu. Utrolig moro! I dag er Børsetliin dekt av kratt og tett skog. Lite fristende som skiterreng!

 

240110bGrend.jpg

Jeg vokste opp på Børset. Vi ser litt av grenda her. Mange av oss som så dagens lys like etter krigen, fikk en god og trygg barndom. Lite med penger, men det var ei fin tid! Alltid noe å drive på med utendørs.

 

240110cMorfar.jpg

Jeg hadde en snill og omsorgsfull bestefar i Utigard (Børset). Her sitter jeg på fanget hans i 1946. Han var svært opptatt av stier og ferdselsveier. Det synes jeg var spennende! I de første barneåra var jeg mye sammen med søskenbarna mine i Utigard. Ei herlig tid. 

 

240110dTøfte.jpg

Foreldrene mine bygde hus på eiendommen til Utigard Børset i 1949. Fikk navnet Tøfte. Vi ser på bildet at mye har forandret seg siden den gangen. For meg og søsteren min var Tøfte den beste plassen på jord. 

Mitt leke- og turområde ble etter hvert utvidet til også å gjelde Bølludalen og Børsetliin. Mer og mer! Spennende å bli kjent på nye plasser. Utfluktene ble stadig mer omfattende. Min første tur til Langlimarka var i 1954. Da gikk jeg sammen med bestefar og bestemor i Utigard helt til Moasetra (Negardsmosetra). En tur på til sammen to mil. Husker godt den turen!

 

240110eFolden.jpg

Min farfar, Hermann Folden, begynte som bureiser i Bølludalen i 1921. Da sønnene hans ble gamle nok, deltok Edvin, Martin og Harald i gardsarbeidet. Onkel Harald fikk skjøte på garden (Folden) i 1951. Det ble mange besøk hos søskenbarna mine i Folden. Ei sorgøløs tid!

 

240110fLiahytta.jpg

Liahytta på toppen av Børsetliin ble bygd på eiendommen til Utigard Børset i 1952. Dette var opprinnelig ei høyløe som stod ved Tjønnslittjønna. Den ble flyttet derfra stokk for stokk ved hjelp av ekte hestekrefter og oppsatt som hytte. Her ser vi faren min foran Liahytta. Hytta ble senere helt bordkledd og utvidet. Foreldrene mine satte svært stor pris på hyttelivet!

 

240110gTurliv.jpg

Friluftsliv og turgåing ble verdsatt meget høyt av mine foreldre, Margot og Martin. Jeg ble oppvokst med det. Noe jeg er veldig takknemlig for!

Faren min likte å lage bål av tørrkvister for å koke kaffe. Han skaffet seg også Prismus, som han ofte brukte. Slik som her ved Skrommelvatnet.

 

240110hKart.jpg

Jeg vokste altså opp på Tøfte (1) i Børsetgrenda. Etter mange år i Trondheim og på Kleive, vendte jeg tilbake til barndomsbygda som pensjonist. Veldig kjekt! Og svært hyggelig å treffe igjen slektninger og kjenninger jeg var mye sommen med i barndomsåra.

Trivelig å snakke om både gammel og ny tid. Litt mimring kan umulig være skadelig!