190120b-tråkk.jpg

Ruslet oppover Børsetliin to dager på rad, lørdag og søndag. Har bilder bare fra søndag, 20. januar. Lørdag som trugetur, som ga et godt og fast tråkk for skitur dagen etterpå. Kom litt nysnø om natta. Varierende snødybde, enkelte plasser var det 80-90 cm dyp snø. Trugeturen tok sin tid!

 

190120c-kart.jpg

Gikk hjemmefra (Tøfte I). Kjekt å slippe bilkjøring for å komme seg ut på tur! Rute: Bølludalsvegen, brua over Bøllu, Grøndalsvegen. På lørdag (trugetur) snudde jeg oppå Grøndal´n, som vi sier. Fortsatte et stykke videre på søndag (skitur). Litt lengre enn det kartutsnittet viser.

 

190120d-Grøndalen.jpg

Oppå Grøndal´n blir i bakgrunnen. Bratt og kronglete oppover lia. Siste del av traktorveien er i ferd med å gro igjen. Snart dekt av busker og trær.

 

190120e-Tørset.jpg

God utsikt når man er ferdig med den bratte stigningen. Her ser vi mot Tørsetgardene og Skåkleiva i bakgrunnen.

 

190120f-Børset.jpg

Sola har ikke kommet til Børsetgrenda enda. Men snart er ventetida over! (PS: Truge- og skigåeren bor i det grønne huset nesten midt i bildet.)

 

190120g-bål-HE.jpg

Gikk til min faste bålplass. Et stille og fredfullt sted langt fra folk og motorstøy! Veldig koselig å lage et lite bål. Tid har jeg mer enn nok av!

 

190120h-bål-2012.jpg

Tar med et bilde fra en tidligere tur til denne yndlingsplassen, fra nyttårsaften 2012. Enkelte mener jeg er helt hekta på bål. Mine nærmeste har oppdaget det for lenge siden. Siste jul fikk jeg ei interessant bok: BÅL for all slags vær og terreng. Skal jeg prøve alt som står der, blir det veldig mange turer og eviglange matpauser. Får velge og vrake! Boka har mange nyttige opplysninger og gode tips. Samt filosofiske tanker rundt det å sitte ved et bål.

 

190120i-furu.jpg

Så var det tid til å vende nesa hjemover. Jeg har alltid likt furuskog: Et lett terreng å gå i, og alle trær har sitt særpreg. I sterkt motsetning til granskog.

 

190120j-Oppigard.jpg

Gjennom granskogen ser vi sola som lyser ved Oppigard Almberg. Om et par uker kryper den ned til Børsetgardene også.

Det går mot lysere dager! Og turene i skog og fjell kan bli lengre og lengre. Virkelig noe å se fram til!