11. august 2023

- Årene går fortere og fortere jo eldre man blir, sa en nabo på Kleive. Hvis det stemmer, bør vi kanskje komme oss ut før det blir for sent. Mosjonsturer i vakker natur er et godt forslag, synes jeg. Selv tar jeg mange turer i mine nærområder. Pluss noen langturer.

 

230811bHester1.jpg

Trivelig å "hilse på" fjordingene på beitemarka i Langlia. På årets hesteslipp i slutten av juni var det 9 hopper, 3 føll samt hingsten Sølrei. Store og flotte husdyr, selskapelige og tillitsfulle!

 

230811cTistel.jpg

Hestene beiter grundig. Men ikke alt i beiteområdet faller i smak. Botaniker A. Krovoll forteller at dette er krustistel.

 

230811eSti.jpg

Litt yr først på dagen. Senere oppholdsvær og noen solglimt. Vindstille og varmt. Passende turvær!

 

230811fSopp1.jpg

Det positive med gammel granskog er at stiene ikke gror igjen. Det er svært dårlige forhold for bunnvegetasjon. Men det er lett å gå i slik skog. Og for de som sanker sopp, er det et yndet sted. Tok noen bilder, men aner ikke hva slags sopp jeg fotograferte.  

 

230811gSopp2.jpg

Snåle greier! Men en fin fargeklatt i granskogen. Flott navn også: Trollsmør, ifølge A.K.

 

230811hSkog.jpg

Øverst i Seterlia er det veldig frodig. Høyreiste planter og ulike løvtrær trives på rik moldjord.

 

230811iOppkomme.jpg

Litt mer vann i oppkommet enn vanlig. Sikkert et resultat av mange dager med kraftige regnbyger.

 

230811jBlåbær.jpg

Friskt kildevann og deilige blåbær er en god kombinasjon. Smakfullt - og uten tilsetningsstoffer.

 

230811kHest2.jpg

Etter et par timer ved bålet gikk jeg tilbake til bilen ved bomkassen. Føllet nærmest kom mot meg for å få litt kos. Det har nok funnet ut at skapningen som til stadighet rusler gjennom beiteområdet, er helt ufarlig. Hester er ikke dumme.