31. oktober 2023

Korte turer gir oss bedre tid til lange pauser. Passer bra noen ganger, spesielt når dagene har bare noen få timer med skikkelig dagslys. Fjellturen til Seterhaugen ovenfor Nordviksetra ble en slik tur. En kort og lett tur!

 

231031bRim2.jpg

Vi kom oss til fjells ved å kjøre etter Blomliveien fra Nordvik i Surnadal. Parkerte bilen i nærheten av Nordviksetra og gikk oppover på hardfrosne og rimdekte myrer med issvuller her og der. Fin høststemning, men vi så likevel fram til å møte sola. 

 

231031cHunder.jpg

Disse to raste rundt som raketter og rullet seg i rimet. Tydeligvis skrekkelig moro! Men ikke noe for oss andre. Hundene stod stille i noen sekunder for fotografering. De visste at etterpå ble det noe godt å tygge på. Deretter full fart igjen, mens vi to tobeinte ruslet sakte oppover. 

 

231031dSkilt1.jpg

Etter å ha skrittet oppover mot Seterhaugen fra nordsida av fjellet, kom vi etter hvert opp til både toppen og solstrålene. En herlig følelse!

Fantastisk utsikt! Kan nevne Mulneset som stikker ut i fjorden fra høyre side og Mulvikknuken, en avrundet topp helt til venstre høyt oppe i bildet. Kan også ta med Neslandet og Nesøya, som ligger som en lang "tarm" nesten i midten på bildet.

 

231031fSnytå.jpg

Her har vi Åsbøsnytå til venstre og Strengen med litt snø i bakgrunnen. To velkjente turmål!

 

231031gBollkn.jpg

Dette er Bollknubben. I dag et vakkert skue med knallblå og skyfri himmel. Har selv vært på toppen to ganger.

 

231031hSulå.jpg

Vender vi blikket mot sørøst, kan vi beskue den mektige Sulå. Bratt og steinete turterreng! Min ene tur til topps får holde.

 

231031iSkilt2.jpg

Vi satte oss ned på en lun og solbelyst plass ved en stor flyttblokk. Planen var å komme hjem før høstmørket senket seg over fjellandskapet. Gikk som planlagt! Tuslet fornøyde nedover på samme steder som på turen oppover. Grei turrute, uten tydelige stier.

 

231031jElva.jpg

I det bratte og trange elvefaret hvor Botnelva strømmer nedover, var det skyggefullt og kaldt. Høstkulden har fått overtaket.

Men oppe på Seterhaugen fikk vi oppleve sola på den siste dagen i oktober. En fin turdag på alle måter. Håper på flere!