Arild Krovoll (11. september 1956 - 14. januar 2024) var en entusiastisk turgåer og en kunnskapsrik botaniker. Turliv var hans store lidenskap! Arild levde og åndet for turer i skog og fjell, helt fra flotte kystfjell til trauste trollheimstopper.

Jeg var med Arild på flere fjellturer. Her har vi tatt en god pause ved Refshuskollen, som ligger i nærheten av Granasjøen på Nerskogen. Arild sitter sammen med Borga, hans trofaste turfølge i over 10 år. Arild var svært glad i Borga! Det skjønte jeg fort. 

 

240119bReinrose.jpg

Arild tenkte å gå inn til Skarvbu på denne fine sommerdagen, men kreftene strakk ikke til. Vi snudde ved ei nydelig reinrosehei med utsikt mot det flotte Nørdsfjellet. Arild hadde i store deler av sitt liv vært plaget av alvorlige sykdommer. I det siste ble det bare verre og verre.

- Det går ikke rett vei, skrev han til meg for under en måned siden mens han lå på sykehuset.

 

240119cMalurt.jpg

Jeg fikk også en minnerik tur til Leverkinna i lag med Arild og Borga. Ett av målene var å finne norsk malurt. Det klarte vi. Arild oppdaget flere litt spesielle planter, som jeg ikke visste navnet på. Arild hadde svaret!

 

240119dGjømsh.jpg

Tar med to bilder fra en vårtur til Gjømshøgda. Tre andre ivrige turgåere samt Borga var med på turen. På en vakker maidag!

 

240119eBorga.jpg

Borga benyttet langpausen på toppen til å hvile seg. Denne tillitsfulle hunden forlot denne verden 8. mars 2021. Et stort tap for Arild.

 

240119fArild.jpg

Turen til Svahøa ble veldig tung for Arild. Nesten helt tom for krefter slet han seg til topps. Målet ble nådd - og tårene trillet.

 

240119gHE.jpg

Ved toppvarden på Svahøa. Jeg minnes en fjellvandrer som virkelig verdsatte turlivet. Bare dumt å skynde seg hjem på en finværsdag i fjellet, mente Arild. Han ville utnytte hele dagen han fikk i fjellandskapet. Et godt motto!  

 

240119hFoto.jpg

Da Arild skjønte at det gikk mot slutten, ville han fjerne nettsida si. Jeg ba ham la den ligge ute et år til. Han svarte ja til det. Jeg har lest turskildringene hans mange ganger, og blir alltid betatt av Arilds følelsesmessige opplevelser, hans gode bilder og den grundige informasjonen om turruter, stivalg, m.m. Viser til arildkrovoll.no

Arild hadde sine "Syv hellige fjell": Lauvnesheia, Terningsheia, Vestre varde, Ruten, Resfjellet, Ilfjellet og Gråfjellet. Jeg har vært på alle unntatt Terningsheia. Håper å kunne ta denne turen til våren. Da begynner blomstene å vise seg fram og fuglene bidrar med liflig sang. 

Rindal, 19. januar 2024