Det har blitt en god del fjellturer på meg i årenes løp. På det øverste bildet ser vi Goksøyra i Eresfjord, et monumentalt fjell, som jeg var på i 2014.

Hvilken av mine turer som har gitt meg den største opplevelsen, er vanskelig å svare på. Men det har blitt mange eventyrlige fjellturer. Det er sikkert!

Denne gangen startet vi fotturen mellom Kvitneset og Meringdal ved Eikesdalsvatnet. Hadde tenkt å følge turstien til Svartvassbu.

 

11lRute.jpg

14. juli 2011

Det ble mange pustepauser oppover den svært bratte skoglia. Brukte kortpausene til å studere landskapet og ta noen bilder. Nede til høyre ser vi litt av Eikesdalsvatnet. Videre mot bygda Eresfjord og Eresfjorden. Disig på første del av denne fjellturen.

 

11mVatn.jpg

En lettelse å komme opp til Røndølskarvatnet, 757 meter over havet. Bevilget oss en skikkelig pause her. Fortjent, mente vi!

 

11nHytta.jpg

Ei krasafaren bu ved Røndølskarvatnet. Tuslet rundt den falleferdige bua flere ganger mens jeg lurte på når det sist var aktivitet her. Dette er jo et vanskelig tilgjengelig sted oppe på snaufjellet. Det må ha vært veldig viktig for folk før i tida å kunne bruke denne plassen.

 

11pNebba.jpg

Den spisse Nebba stiger til værs fra det irrgrønne Røndalskarvatnet. Toppen strekker seg 1477 moh. Et imponerende syn og et flott fotomotiv. 

 

11qTind.jpg

Nyheitinden bukter seg bortover i motlyset. Også et nydelig syn! En stor og rik naturopplevelse. 

 

11rSbua.jpg

Dette ble min andre tur til Svartvassbu, som er en ubetjent turisthytte. Det vil si at den ikke har proviantlager. Men overnattingstilbud.

Denne gangen ble det et noe pussig bilde av Svartevatnet. Jeg er ikke så begeistret for bilder der landskapet speiler seg i vatnet. Det virker for rotete, nesten som om to bilder har kollidert. Tar det med likevel. På min første tur hit var Svartevatnet helt svart. Mye mer naturlig, etter mitt syn. 

 

11sGoks2.jpg

Avslutter med et bilde av Goksøyra under en blå himmel med det mørke Eikesdalsvatnet nedenfor. Skjorta og Litlskjorta bak til høyre.

Å kunne få sette seg ned ved steinvarden og betrakte dette fantastiske landskapet, ga sterke naturopplevelser.

Jeg er veldig takknemlig for alle fjellturene jeg har tatt. Turminner som varer livet ut!