Minner fra turer til Fokstugu (i Dovre kommune) og Kongsvold (Oppdal). Kjekt å tenke tilbake på!

 

DovrebInfo.jpg

Vi var fire studenter som tilbrakte påska på Fokstugu i 1968. Tok toget fra Trondheim til Fokstugu stasjon, og bodde på ei av de to NSB-hyttene på stasjonsområdet. Vi fikk fine skiturer i flere retninger. Husker best turen til Dombås for å hente medisin til et sykt familiemedlem i nabohytta. Satte fra oss skiene før de bratte bakkene ned til sentrum og gikk til apoteket. Medisinen virket, heldigvis!

På slutten av 1980-tallet overnattet jeg på Fokstugu Fjellstue sammen med en ihuga fuglekikker fra Molde. Målet var å få oppleve brushanespillet på Fokstumyra. Og det fikk vi! Bildet av mogob - også en severdighet - ble tatt i nærheten av Fokstugu. 

 

DovrecKurs.jpg

Botanikkurs på Kongsvold for en del år siden. En svært givende opplevelse!

 

DovredOppover.jpg 

På vei oppover fjellsida fra Kongsvold. Både lærerikt og hyggelig å gå sammen med kunnskapsrike botanikere.

 

DovrefFjell.jpg

Bildet viser Syndre Knutshøa som kneiser til værs med sin varde på toppen. Et flott skue!

 

DovregKart.jpg

Gikk stort sett etter stien langs Blesebekken. Mange stopp for å studere fjellplanter. For min del ble det både kjente og helt ukjente fjellplanter. Ruslet så opp til skaret mellom Midtre Knutshøa og Syndre Knutshøa. Tok en trivelig matpause oppe på Midtre Knutshøa.

 

DovreiValm.jpg

Dovrefjellvalmue er en underart av fjellvalmue. Vokser på rasmark, elveører og langs veikanter i Dovrefjellområdet. Nydelig blomst!

 

DovrejBlomst2.jpg

Kunne glede meg over synet av gullrublom for aller første gang. Jeg har ikke sett denne arten etter botanikkurset på Kongsvoll. Spørsmålet er om jeg får se og oppleve gullrublom en gang til. Det vet jeg ikke!

Men - jeg kan iallfall gjenta mitt enkle, men oppløftende motto: Gode minner er godt å ha!