Turer til Bud, 6. mars 2012 og 4. april 2014.

To turdager sammen med svært hyggelige turvenninner. Husker fortsatt alt veldig godt! 

Tettstedet Bud i Hustadvika kommune er en turistmagnet. Trenger vel ikke å si mer om det. Viser heller noen bilder fra disse to turene.

 

120306bBud2.jpg

Utsikt mot Bud og Bjørnsund fra Gulberget. Langt bak til høyre skimter vi Ona, som har et meget kjent fyrtårn.

 

120306cSkalten.jpg

I sørøstlig retning fra Gulberget ligger det noen flotte tinder. Fjellet i midten langt bak (med masta) er Skalten. En fin utsiktstopp! Jeg er mindre begeistret for turveien til topps. Vi må traske oppover etter en bratt grusvei (anleggsvei) til Nordre Varden. Men god sti på den siste biten, heldigvis. En typisk "en-gangs-tur". I forgrunnen ser vi Gulmyran og Vestadmyran. De spisse toppene opp for myrene er Skardsettinden.  

 

120306dStien.jpg

Anna og Marit på Kyststien i Bud. En poplær tursti! Vi kan få en fin rundtur på knapt 7 km hvis vi vil. Litt av hvert å se på underveis.

 

120306eHistorie.jpg

Bud (lokal uttale er Bu - med stum d) har en innholdsrik og til tider en dramatisk historie. 15. august 1533 hadde erkebiskop Olav Engelbreksson innkalt til riksmøte i Bud. Innfløkt historie! Ved siden av minnesteinen har vi tydelige spor fra 2. verdenskrig. Vonde minner fra vår nære fortid.

 

120306fKrykkje.jpg

Ufred og krig er fæle greier! Mye mer oppløftende å studere fuglekolonien i Krykkjeberget da vi var der, 6. mars 2012.

 

120306gGulberget.jpg

To år senere tok to av oss en tur opp på Gulberget i Bud. En liten topp med stort overblikk! Tursti helt til topps.

 

120306hAnna.jpg

Kort og grei turst. Litt bratt akkurat her. Godt å ha noe å holde seg fast i når berget er vått og glatt. Fjell og bergtopper langs kysten har ofte god utsikt. Gulberget på 160 moh. er et godt eksempel på det. Det gjør at jeg er blitt mer og mer interessert i å komme meg opp på kystfjell. Det gir unike opplevelser!

 

120306iBud3.jpg

Tar med enda et utsiktsbilde fra Gulberget. Bilder er bra, men egne opplevelser er best! Øygruppen like ved Bud er Oddan. 

 

120306jHavet.jpg

En stor samling med holmer og skjær er et farlig farvann. Og det har vi ved Bud. Vi satt lenge oppe på Gulberget og betraktet dette flotte, men skumle fjordlandskapet. Mye å snakke om når man går sammen på tur!

 

120306kKvannfj.jpg

På hjemveien stoppet vi for å fotografere nysnøen på Kvannfjellet, 4. april 2014. I mine øyne et betagende syn!

Jeg har nylig lagt ut bilder fra en sommertur til Kvannfjellet. I likhet med turene til Bud og Gulberget har det etterlatt seg mange gode minner. Noe å glede seg over!