5. mai 2023

Surndalstur i dag! Kjørte et stykke etter Todalsveien og parkerte ved starten på Haltbakkveien. Blå himmel, sol og passe varmt. Perfekt!

 

230505bKart.jpg

Planen var å ta en rundtur: Haltbakkan - Mulneset - Åsbøen og så tilbake til bilen. Gikk helt som planlagt!

 

230505c3Sjøtrøa.jpg

Kom først til Sjøtrøa, et idyllisk sted med velholdte hus. Per Sjøtrø og kona er her titt og ofte. Lett å forstå!

 

230505dHus.jpg

Vi gikk videre etter Haltbakkveien og kikket på hus og hytter. Tidligere var det fastboende folk på tre bruk: Indre Haltbakken, Mellom-Haltbakken og Ytre Haltbakken. I dag bor det folk bare på Ytre Haltbakken. Dagens eier fortalte oss mye om gammel og ny tid i dette området. Fra huset hans så vi faktisk helt til toppen på Innerdalstårnet, samt andre høye innerdalsfjell med snøhvite topper.

Etter praten tok vi fatt på den gamle ferdselsveien fra Haltbakkan til Kvanne. En fin og stedvis oppbygd vei. Lettgått! 

 

230505e2Sula.jpg

Sula med sine to topper og Nordvik i forgrunnen. Fjell med glitrende nysnø og vårgrønne jorder er et nydelig skue. Våren er virkelig vakker!

 

230505fHalt.jpg

Navnet Haltbakkan kommer av halt, et annet ord for hassel. I disse sørvendte og varme bakkene er det blitt plukket enorme mengder med hasselnøtter. Til eget bruk, og for salg. Det var viktig å skaffe seg ekstrainntekter, spesielt i dårlige tider. 

 

230505gFerga.jpg

Vi satte oss på benken ytterst på Mulneset og studerte livet rundt oss. Her starter ferga på en ny tur fra Kvanne til Rykkjem. En liten motorbåt nærmest fløy bortover den blikkstille sjøen. Helt oppe til høyre har vi Kvennaåsen. Lett tur etter merket sti.

 

230505hKode.jpg

Stikk UT! er Norges største turtrim. Et svært omfattende turopplegg med til sammen over 500 turmål i Møre og Romsdal og i Heim kommune i Trøndelag. Turene har fire forskjellige graderinger, fra lette til krevende turer. Titusenvis av ivrige turgåere hvert år! NB: Jeg har fjernet koden for Mulneset. Merket tursti til Mulneset fra Søyabanen ved Kvanne.

I Rindal har vi i mange år hatt den poplære Fjelltrimmen / Trimpoeng og Tirsdagsturen. Tirsdagstur´n starter opp igjen 9. mai. Så møt opp ved Torshall med fjellsko og ryggsekk klokka halv ti. Alltid trivelig med fellesturer!

 

230505iTrepynt.jpg

De som går etter turstien til Mulneset, kan oppdage litt av hvert underveis. Vi tre fra Rindal ruslet mot Åsbøen med åpne sanser. To grønnspetter ropte høylytt ned i skoglia, og en flott havørn seilte elegant over tretoppene. Gransangere holdt takten med sitt rytmiske, men ensformige tjipp tjapp, tjipp tjapp. Fullt av liv i naturen denne fine maidagen.

Vi satte oss ned ved Bjørndulu og kokte kaffe. Ville bruke hele denne dagen til trim og turopplevelser. Kaffen fortjente terningkast seks. Været fikk også toppkarakter. Det er et privilegium å kunne ta slike turer!