20. juni 2023

Litlbølludalen fra Knapphaugen og oppover har alltid vært et område jeg trives i. Fint landskap, ikke bratt og en god sti.

 

230620bFoss.jpg

Denne jettegryta i Litlbøllu har jeg mange bilder av. Likevel, tok et bilde i dag også. Naturkreftene makter det utrolige!

 

230620dSti.jpg

Flott parti i furuskogen. Senere går stien gjennom løvskog før den kommer opp på snaufjellet ved Gråknubben. Og utsikten blir følgelig bare bedre og bedre. Godt vær i dag; lettskyet, noen glimt av sol, vindstille og 25 plussgrader. Nok varme!

 

230620fFjell2.jpg

Krysset Litlbøllu rett nedenfor Grisolaholet og gikk opp på en liten lyng- og moserabb for å nyte utsikten mot Trollheimen.

 

230620gSeter.jpg

Fra utsiktsplassen min ruslet jeg ned til Gammelseterdalen. Også et favorittsted for meg. I alle årstider! Mange fotturer og minst tre skiturer. Den siste skituren var av det slitsomme slaget: Skikkelig kladdeføre med en blanding av tørr og våt snø.

 

230620hSauer.jpg

Traff mange sauer som hadde kommet seg til fjells. På begge sider av Litlbøllu. Disse fire gikk og snuste etter friskt gras i Gammelseterdalen.

 

230620jGadd.jpg

Svingte innom "Gaddgubben" for å sjekke tilstanden. Så at alle viktige og fremtredende "kroppsdeler" fortsatt var på plass.

 

230620jBlomst.jpg

Gullmyrklegg. Vakkert! må være riktig adjektiv her.

 

230620kKartet.jpg

Litt av dagens turrute, 20. juni 2023.

Oppdaget forresten at svartfløggu (liten skogflue) var på plass. Ikke så mange, men de prøvde visst å samle troppene til et stormangrep på en helt uskyldig markatraver. En nervøs klegg feiget ut og forsvant. Bra! Registrerte kun én mygg. Disse plagsomme insektene ligger sikkert på lur og venter på riktig angrepstidspunkt.

Så sommeren byr på så mangt. Det aller meste er bare positivt!