11. mars 2023

For nøyaktig ett år siden, 11. mars 2022, gikk jeg Svinvikrunden i Todalen uten å tråkke på et eneste snøfnugg. Helt bart på hele turen! Slike forhold har vi ikke nå. Veldig mye snø både i Todalen og i Rindal. Så jeg satset på en skogstur med ski på beina i dag. Fuglene på fôringsplassen min i Langlimarka ventet sikkert på mer føde. Vanskelig for småfuglene å finne mat i enorme snømengder.

 

230311bTørset.jpg

God start på dagen! Klokka kvart på åtte hadde solstrålene funnet fram til Tørsetgardene. Jeg pakket sekken med mat til både meg selv og til fuglene på fôringsplassen. Så fram til en ny tur i vinterskogen. Trim og naturopplevelser er jo en utsøkt kombinasjon.

 

230311cVei.jpg

Gikk og kikket etter fugler. Var spent på om jeg fikk se jerpe-paret igjen. Ikke langt unna er det dessuten en biotop hvor tretåspetten holder til. Et interessant område! Og enda mer spennende blir det når trekkfuglene etter hvert kommer tilbake. Bokfinken kan dukke opp i slutten av mars.

 

230311dSkiltet.jpg

Svært mye snø i Seterlia. Men løssnøen har sine fordeler: Fungerer som en trygg brems i bratte nedoverbakker. Passer meg utmerket!

 

230311eSnøing.jpg

Møtte ei kraftig snøbyge på toppen av Seterlia. Men ble ikke vettskremt av snø i lufta. Jeg fikk en fin turdag på knapt fire timer langt inni skogen.  

 

230311fFugler.jpg

Kjekt å føle seg velkommen! Dompapen velger solsikkefrø, mens svartmeisa liker i tillegg andre retter på menyen.

 

230311gBålet.jpg

Utrolig trivelig å sitte ved et bål og følge med på fuglene som flakser rundt og forsyner seg av utlagt føde. Selv liker jeg bedre brødskiver - sammen med kaffe eller varm saft. Det blir flere turer til "fôringa" i løpet av ei uke. Kan jo ikke bare sitte inne og lytte til musikk. Må ut!

 

230311hSol.jpg

Sola viste seg fram et par ganger. Solvarmen smeltet bort snøen på furua på stupkanten. Langt der nede har vi Bøllu som strømmer gjennom juvet. 

Lurer på når snøen forsvinner og våren får overtaket i år. Kanskje det skjer i løpet av april i lavlandet og ved kysten. Det er mitt ønske!