Lørdag 23. mars 2024

Dagen startet med varmegrader og solskinn. Herlig! En fin dag for å ta en tur. Langlimarka er alltid et fristende turmål for meg.

 

240323bSkilt.jpg

Satte fra meg bilen på den store parkeringsplassen like etter Sandåbrua. Det er også en oppbrøyta og romslig P-plass rett før brua.

 

240323cTømmer.jpg

Jeg har liten peiling på tømmerdrift, men har i ukesvis fulgt med på dette arbeidet. Synes det er interessant å se hvordan denne virksomheten foregår. Her ved Fagerhaugen har det blitt laget en stor lunningsplass og snuplass for tømmerbiler.

Karene som i sin tid dro til skogs med tigersvansen, hadde neppe trodd sine egne øyne hvis de fikk se dagens form for skogsdrift.

 

240323dVeien.jpg

Den siste langbakken i Seterlia. I dag brukte jeg vekselsvis stegjern under skoene og truger, som også har stegjern. Det fungerte bra siden jeg gikk på både hard is og løs skare på myrene. Uten trugene kunne jeg plutselig trø gjennom skaren. Slitsomt i lengden.

 

240323eSporene.jpg

Fra toppen av Seterlia har maskinkjørerne laget seg vei til Trosslia, hvor de har holdt på lenge. Etterpå skal drifta fortsettes ved Fagerhaugen. 

 

240323fTrær.jpg

Jeg gikk til en liten haug nær Storfagerdalen. Der var det strålende sol og utmerket utsikt. Godt å se at barflekkene øker i antall.

 

240323gSnøfjell.jpg

Satte meg ned for å skue mot flotte fjell ved Østre Fossdalen. Også et fint turområde, som jeg har brukt mye.

 

240323hKongler.jpg

Her har korsnebber hatt et festmåltid. Fuglene får i seg føde på en svært avansert måte: De kryssformede nebbhalvdelene er utviklet til et spesialredskap for å åpne kongleskjell og plukke ut frøene. Hekking foregår hovedsakelig i februar - april, før frøene løsner fra konglene på en naturlige måte. For mange år siden fant jeg et korsnebb-reir med unger på en påsketur. Trolig furukorsnebb. En kjempestor opplevelse! 

 

240323iBål2.jpg

Selv hadde jeg saft og pizza på menyen i dag. Veldig trivelig å tenne bål og sette seg på en barflekk i vårsola. Uten tidspress og bekymringer.

Ren nytelse på en nydelig marsdag i Langlimarka!