Langlimarka, 21. september 2022

I det siste har det blitt mange korte turer - med lange pauser. Ikke så ravgæli det heller. Min trofaste RAV4 har vært til god hjelp.

 

220921bRogn2.jpg

Det er svært lite rognebær i år på våre kanter. Det har også rognebærmøllen oppdaget. Den har gått løs på epletrær, som et alternativ til rogn. Larvene gnager lysebrune ganger i eplet. Til stor forargelse for de som har epletrær. Vi får nøye oss med å nyte de flotte høstfagene på rognebærbladene i år.

 

220921cTyting3.jpg

Men vi kan glede oss over fristende blåbær og tyttebær. Da jeg skulle ta bildet, skremte jeg opp en trosteflokk, som satset på blåbær. Trostene hadde trolig ingen hast med å fly mot varmere strøk. Gråtrosten pleier å dra sørover i perioden september-november. Den kan også overvintre her i landet. 

 

220921dFurua.jpg

Jeg har fotografert denne fururabben flere ganger. Etter mitt syn er dette en ekstra fin strekning på Kløvvegen gjennom Langlimarka. 

 

220921fIld.jpg

Gikk som planlagt til bålplassen min ved Knapphaugen for å tenne bål og koke kaffe. Har ingen planer om å slutte med akkurat dét!

 

220921gKoppen2.jpg

Friluftsentusiasten Ragnar Frislid (1926-2009) har blant annet skrevet om å pakke en ryggsekk for langturer. Kunsten er å få den så lett som mulig. Bare ta med det som er helt nødvendig! Men å velge en lett plastkopp, var forkastelig. Plastkopp og kaffe mente han var en smakløs kombinasjon.

Jeg har mange trekopper, men i dag brukte jeg koppen vi ser her. Jeg tok mange plantebilder, så det passet jo bra at koppen har et blomstermotiv. 

 

220921g2Hytta.jpg

Jeg gikk tilbake om skogsbua Bjønnarabben, bygd av Jon Langli i 2012. Jon gikk bort i 2016, etter å ha vært plaget av sykdom en stund. Han fikk derfor ikke brukt hytta så mye som han hadde ønsket seg. Veldig trist! Jeg tenker på Jon og alle turene sammen med ham hver gang jeg går forbi hytta hans. 

 

220921hElva2.jpg

Et kort stykke fra hytta har vi det dype og trange juvet hvor Bøllu og Litlbølu møtes. Her ser vi Bøllu (Storbøllu), som kommer rennende nedover gjennom fosser og stryk før den styrter rett ned i juvet. Et imponerende skue!

 

220921iFossen.jpg

Jeg turde ikke gå helt ut på stupkanten for å få med nederste del av fossen og bunnen på juvet. Å stå der, er selvsagt mye bedre enn å se det på et bilde. 

 

220921jMose.jpg.       

                           Lange dager, lyse netter er forbi. Høstens vinder spiller opp sin melodi.

                        Løvet faller av, fugl flyr over hav. Min sommer, farvel, takk for alt du gav!