30. januar 2024

Glattis på Seterlivegen i dag. Men jeg var godt skodd, så hålka var ikke noe problem. Og bra vær: Noen få minusgrader og ikke et vindpust.

 

240130dSkogplass.jpg

Ung og tett granskog er trasig å ta seg fram i. Her er det derimot åpen gammelskog. En type granskog jeg liker. Mange fine rasteplasser.

 

240130eSkogsti.jpg

Litt snø på den gamle seterveien oppover fra Fagerhaugen. For det meste bra skareføre. Lett å gå på!

Jeg liker å rusle sakte og observere mest mulig. Hva kan plutselig dukke opp her? Det er alltid spørsmålet! 

 

240130gOLangli.jpg

- Og mannen han gjekk seg i vedaskog, hei fara i vedaskog ...

I visa er det snakk om ei kjempekråke. Helt utrolig! Den største fuglen jeg har sett akkurat her, er ravn. Den kan ha et vingespenn på opptil 1,3 meter. Et ravnepar har funnet lykken i Seterlia. Et godt stedsvalg!  

 

240130jGlattis.jpg

Sola viste seg fram da jeg kom tilbake til bilen. Et trivelig syn på slutten av en makelig tur i Langlimarka.

 

240130sSpett.jpg

Kommende høst (2024) blir det 15 år siden jeg begynte med fuglefôring i Rindal. Startet opp ved Storfagerdalen i Langlimarka høsten 2009. En givende hobby! Fikk mange gode opplevelser og lærte mye gjennom disse årene. Om jeg fortsetter, beror på motivasjon og fysisk form.

Kvitryggspett er én av de 26 fugleartene jeg har registrert på mine fôringsplasser i ulike skogområder. Også nå i vinter har jeg fått beskue en "kvitrygg" på nært hold. En litt spesiell fugleart! Og er en av mange grunner til at jeg har så stor glede av å følge med på fuglelivet.