12. februar 2011

Middagsfjellet er et nokså vanlig stedsnavn. I den gamle bondekulturen var middagsmåltidet mange steder klokka 12, når sola står i sør. Middagsfjellet det her er snakk om, ligger rett sør for Storholten på Rindalsskogen.

Selv kan jeg fra stua mi se mot Middagshaugen, som ligger sør for Tørsetgardene. Klokka 12 var det altså tid middag før i tida.

 

110212bKart.jpg

Skituren på denne nydelige februardagen i 2011 startet fra den store parkeringsplassen nedenfor Utistu Storholten på Rindalsskogen. Gikk først opp til Snausskarslettet (Skarløa) og derfra til topps på Middagsfjellet. Fulgte samme vei tilbake. 

Tok en ny skiture 12. januar 2019, også med start fra Storholten. Da gikk jeg oppover langs Krokbekken, og rente ned igjen via Skarløa. Et litt bratt parti, men ellers en fin rundtur på ca 11 km. (Turreferat i albumet Turbilder 2019.)

 

110212cBygd.jpg

Flott utsikt nordover fra Middagsfjellet! En fjelltur med Rindalsskogen som utgangspunkt, er en god idé. Og Middagsfjellet er et fint turmål!

 

110212dRast.jpg

En matpause ved en toppvarde når sola skinner og vinden er fraværende, er en fantastisk opplevelse. Kan ikke beskrives med noen få ord. Og god utsikt er jo en storartet bonus. Ikke lett å få det så mye bedre på en vinterdag!

 

110212eStein.jpg

De som vil, finner mange detaljer i naturen, selv om snøen skjuler mye. Interessant studere ting på nært hold!

 

110212hFjellparti.jpg

Som allerede nevnt, var været helt på topp denne dagen i februar 2011. Tok et utsiktsbilde fra Middagshaugen i østlig retning.

Hyttene vi ser, ligger ovenfor Skarløa.

 

110212iHytter.jpg

Vakkert? Etter mitt syn en veldig naturskjønn hytteplass!

Ligger i et variert fjellområde, som er fint å ferdes i for både skiløpere og turgåere.