18. oktober 2021

I fjor på denne tida, 20. oktober 2020, gikk jeg i nysnø gjennom Langlimarka og opp til Gammelseterdalen. Der lå det snø, men den var løs og ikke så dyp. Nå i høst kom det snø for noen dager siden. På tide med en ny tur i nysnø. Men jeg skjønte fort at det kunne bli en dryg tur med så mye nysnø.

 

211018c-frø

Jeg ruslet først til fôringsplassen min. Der serveres det gratis føde til ekorn og fugler. Noen forsyner seg grovt, og mange hamstrer. Jeg fylte opp rikelig med mat på brett og i fôringsautomatene. Jeg forventer at de viser seg fram som takk for maten. Og det gjør mange!

 

211018d-granmeis.jpg

De faste gjestene innfant seg fort. Jeg tenkte å ta noen bilder av disse bevingede skapningene, men da ble de fleste av dem så urolige og nervøse. Mange forsvant. Jeg klarte bare å ta et dårlig bilde av denne forskremte granmeisa. Var det en ubuden gjest i nærheten? 

Plutselig kom det en spurvehauk i rasende fart rett mot ei kjøttmeis. Men den kom seg unna. Om rovfuglen bommet fordi den oppdaget meg, er jeg usikker på. Fôringsplassen er plassert inntil trær med mange og tette greiner. Det gir kort vei for fuglene til gode skjulesteder. 

 

211018f-spor

Jeg lot naturen gå sin gang og satte kursen mot Storslettrabben. Knut Nerland bygde hytte der i 1983. Jeg fulgte den nå nedsnødde hyttestien som Knut brukte så mange ganger. Han var ofte på hytta si. Likte seg der! 

 

211018g-hytte

Tok en bananpause ved hytta. Og noen slurker fra vannflaska. Så ikke mye rundt meg i dag. Trollheimsfjella var helt skjult av skodde.

 

211018j-ruin

Det har vært mange høyløer i dette store skogområdet. Her gikk det slåttekarer og breiertauser om somrene før i tida. 

 

211018b-myra.jpg

Sola viste seg fram i korte perioder utpå dagen. Planen om å gå til Gammelseterdalen ble skrotet da jeg gikk i dyp nysnø med blaute myrer under. Dreide derfor mot vest for å komme til turistlina. Den går for det meste etter den gamle seterveien (kløvveien) fra Langlia.

 

211018k-rabb

Kom fram til turistlina nedenfor Knapphaugløa. Ekstra lite snø på denne sørvendte og vindutsatte rabben. Veldig trivelig å gå her! 

Dagens nysnøtur ble tung, men kroppen trenger jo trim. Og temperaturen fordoblet seg faktisk underveis: Fra 1 til 2 varmegrader. Fantastisk!