20. november 2023

Kvenndalen i Surnadal var helt skyggelagt, og det lå et tykt rimlag på gras, busker og trær langs Kvenndøla. Rundt 10 minusgrader. Vi hadde kommet dit ved å kjøre etter bomveien fra Kvennbøen. Vipset 50 kroner, så da kunne vi kjøre med god samvittighet til denne flotte fjelldalen. 

Korte dager i november, så planen videre var å komme seg opp fra "skyggenes dal" og gå mot Indre Skarfjellvatnet for å oppleve sola.

 

231120bSol.jpg

Vi begynte å gå etter en privat hyttevei med nøkkelbom. Lett å gå på! Etter ei lita stund kom vi opp til sollyset. En etterlengtet opplevelse!

 

231120cHytte.jpg

Hytteveien ender ved hytta til Torbjørn Polden. Vi fortsatte etter en gammel anleggsvei. Utrolig trivelig å gå i et åpent og solbelyst landskap!

 

231120dRasten.jpg

Siktet oss inn på en liten haug med sol og god utsikt i nærheten av Indre Skarfjellvatnet. Veldig hyggelig å sette seg ned ved et varmebål og bare slappe av. Hundene liker også fjellturer. Svært mye å se og snuse på. Etterpå passet det godt for alle med en lang og god matpause.

 

231120eIselv.jpg

Kuldegradene i det siste har skapt mye is på myrer, stier og i bekkefar. Men med isbrodder under skoene er ikke det noe problem. Forsiktighet er likevel ikke så dumt. Spesielt på bratte issvuller. Fort gjort å deise i bakken. Her krysser vi Tverråa på tilbaketuren.

 

231120fFjellKveld.jpg

Kveldsmørket kom sigende mens vi ruslet rolig nedover til bilen. En turdag med både sol, rim og is var snart over.

Men ikke turmulighetene. De er der fortsatt!