Bildene er fra ulike år og fra forskjellige plasser. De er tatt i påska. God tid til turliv og fotografering i påskeferien. Ei kjærkommen tid!

 

nn019Trollh.jpg

Mange hadde Trollhøtta (Folddalstrollhøtta) som mål denne fine påskedagen for en del år tilbake. Jeg gikk fra Resvatnet til Skaret mellom Midthatten og Tovdalsberga. Snudde der. Har aldri gått på ski helt opp til Trøllhøtta, men har gått over dette enestående fjellet mange ganger på sommers tid.

 

nn020Snota.jpg

Det har blitt tre skiturer til toppen på den populære Snota. Et kjempeflott turmål! Men en litt skummel tur hvis det er isskare. Da er det mye lettere å ta en påsketur fra Folddalen til Sandfjellet eller Tindfjellet. Sandfjellet er et meget barnevennlig turmål. 

 

nn021Rogogj.jpg

Rogogjerdsetra på Heldalen i Rennebu en svært snørik påske. Kjørte hjemmefra tidlig og parkerte før veikrysset Nerskogveien-Heldalsveien. Parkeringsplassen var snødekt, men jeg tok fart og fikk bilen på plass. Dette ble nok en tung skitur!

Gikk forbi flere helt nedsnødde biler og kom til Røde Kors-hytta samtidig med noen ungdommer som skulle holde vakt. Da de skjønte at jeg tenkte å vasse til knes i snø opp til Heldalen, satte den ene ungdommen seg på skuter´n og kjørte opp spor helt til infotavla på Heldalen. Super servise! 

 

nn023Tristeinan.jpg

Dette er fra en påsketur til Tristeinan i Todalen. Så flere skiløpere som var på vei opp til Bjøråskaret. Et yndet turmål for todalinger og andre.

Etter å ha kikket på sprekingene oppe i fjellsida, gikk jeg bort til Taløystorhaugen og kokte meg kaffe i finværet. En enkel og trivelig aktivitet!

 

nn022ÅdneAF.jpg

Mange familier samles i påskeferien. Veldig koselig! Her har vi slått oss ned mellom Helgetunsetra og Storlisetra i Rindal. En minnerik påsketur!

 

nn025Musikk.jpg

De fleste av oss har vel faste påsketradisjoner. For meg er påske og påskemusikk noe som hører sammen. Ingen påskedag uten påskemusikk!

Slik har det vært hver eneste påske i over 50 år. Mye å glede seg over både i musikken og naturen! 

 

nn028Krokus2.jpg

Det har vært et fantastisk flott vær i årets påske. Det har det vært i dag også, 1. påskedag, 9. april 2023.

Krokusen ved husmuren her på Tøfte er nå på vei opp fra mørk muld til lys og varme.

 

Kommer nå, våren kommer nå. Kommer nå, nå, våren kommer nå.

Snart står hestehov og blåveis langs den veien jeg må gå.

Kommer nå, nå, våren kommer nå.

                                                                                                                                                                                                                   Stein Ove Berg