4. april 2023

Å kalle denne turen for påsketur, er litt pretensiøst. Mer passende å si en liten fottur i påska. Noe som passet perfekt for meg i dag!

 

230404bGrind.jpg

På vei inn i eventyret! Begynte å gå fra starten på Seterlivegen. Klokka viste halv ti og sola var på plass. Et vidunderlig vær er alltid oppløftene.

Hyttefolk hadde kjørt opp påskeproviant, så det var lett og trygt å rusle på faste skuterspor oppover Seterlia.

 

230404cGardsbr.jpg

Stoppet opp på innmarksbeitet til Langlia og knipset noen bilder. I forgrunnen ser vi Bolmgarder, øverst til venstre ligger Oppigard Almberg og ved veien et stykke nedenfor Oppigard har vi Tørsetlia. De to siste er solrike plasser. Sola kommer tidlig dit!

 

230404dKjuke.jpg

Vi ser mye mer, både på kort og langt hold, når vi beveger oss sakte og konsentrert. Dette er rødrandkjuke, ett av naturens utallige kunstverk.

 

230404eRast.jpg

Nær toppen på Seterlia var det ennå skygge da jeg kom dit, mens sola lyste opp Bolmliin. Tok som vanlig en pause på hvileplassen min. Bestandig godt å sette seg ned her, for å kikke, lytte og kanskje filosofere litt. På en flott solskinnsdag er det selvsagt ekstra trivelig!

 

230404fMyr.jpg

Forlot skutertraséen og fortsatte over snøglitrende myrer. Vakkert og stemningsfullt! Gikk veldig bra, tråkket ikke så langt ned i snøen.

 

230404gForinga.jpg

Ruslet bort til den første fôringsplassen jeg hadde i Langlimarka. Har brukt den i perioder helt siden 2009. I vinter har det vært skrekkelig mye snø og derved slitsomt å ta seg fram hit. Dette er den beste fôringsplassen jeg har hatt, både når det gjelder antall fugler og artsantall. I tillegg er dette et veldig fint og fredfullt skogsområde.

 

230404hSolpl.jpg

Har nylig (28. mars) startet opp med fuglefôring på en plass med mye kortere gangavstand. Den ligger mellom Sandåbrua og grustaket, på østsida av Bøllu-juvet, helt på stupkanten, faktisk. I de høye og stupbratte bergveggene, som vender mot sør, er det lite snø, solvarmt og derfor et fint tilholdssted for mange insekter. Ypperlig fugleføde! NB: Dårlig bilde, for jeg tok ikke sjansen på å gå helt fram på stupkanten for å fotografere selve juvet og Bøllu.

 

230404iNypl.jpg

Det var full aktivitet på plassen da jeg var innom først på dagen. Da jeg kom tilbake, hadde fuglene trolig tatt en siesta. Det er vel grenser for hvor mye mat småfuglene kan stappe i seg i løpet av en dag. Hittil har jeg registrert granmeis, svartmeis, kjøttmeis, blåmeis, trekryper, dompap og nøtteskrike. Håper at flere arter dukker opp i tida framover.

Jeg tømte matboksen før jeg tuslet tilfreds nedover lia i solskinnet, 4. april 2023. En herlig dag!