Tirsdag 28. november 2023

Tenkte å ta en trugetur til Seterlia dag. Det har kommet en del snø, så jeg lurte på hvordan trugene fungerte i løssnøen. Gikk bra!

 

231128cSkuterspor.jpg

Begynte å gå fra Sandåbrua. 14 minusgrader først på dagen, senere 10. Oppholdsvær, overskya og vindstille. Fint vintervær!

Fulgte først et skuterspor, men ved Fagerhaugen pleier jeg vanligvis å smette inn til Kløvveien i granskogen. Mer spennende å gå der! 

 

231128dKjuke2.jpg

Snøen skjuler mye på vinters tid. Men ikke alt! Denne rødrandkjuka har jeg kikket på i flere år. Vokser på en granstubbe ved Fagerhaugen.

 

231128eSnøportal.jpg

Dette kaller jeg for "Lykkens portal". For når jeg kommer hit, er det bare en liten motbakke igjen av den mest slitsomme strekningen på turruta mi. Er glad for akkurat det, og lykkelig over at jeg fortsatt kan ta meg fram i bratt terreng med mye løssnø og med en tung sekk på ryggen.

 

231128fMeis.jpg

Da jeg kom fram til fôringsplassen min, kom det flaksende fugler fra alle kanter. De skjønner at når den merkverdige framtoningen plutselig dukker opp, betyr det mat. En av fugleartene som kommer fort, er svartmeisene. De kan slå seg ned under en halv meter fra meg, hvis jeg er helt rolig og ikke nistirrer på dem. Fuglene forsynte seg av maten, mens jeg satte meg ned med nistepakka og varm drikke. Veldig kjekt!

 

231128gTråkk.jpg

Når jeg trasker opp og ned etter traseen min noen ganger, med fjellsko eller truger under beina, blir det ganske fort et solid tråkk.

Jeg håper på mange vinterturer i tida framover. En trivelig fritidsaktivitet! Og med bedre form (?) som bonus.