Settemsvarden står oppe på en fjellrygg med vidt utsyn, 410 moh. Et populært turmål for trimmere og turgåere. De fleste starter fra Bøfjorden (bygd i Surnadal) og følger KNT-ruta til Jutulbu oppover lia. Fotturen er en "Blå-tur" (middels krevende) på 2,5 km én vei. Stigning 384 høydemeter og tidsbruk på noe over 2 timer. Vi traff ei sprek dame fra Bøfjorden som har tatt turen på 50 minutter. Hun pleier å gå til topps i et hurtig tempo og springe ned igjen.

 

220520bKart.jpg

Settemsvarden er i år en Stikk UT!-post. Når dette skrives, har 53 personer registrert seg på dette turmålet. I tillegg kommer de som nøyer seg med å skrive navnet sitt i turboka. Noen gjør ingen av delene. Man kan jo klare seg godt med bare trim og naturopplevelser!

Statistikk kan være kjedelig, men tar med litt for å ha en oversikt over turene mine: Med dagens tur har jeg gått til Settemsvarden fra Settem 6 ganger, inkludert én skitur og én trugetur. Skituren nedover den bratte lia ble i overkant av det jeg kan prestere på dét området.

 

220520cBygd.jpg

Flott utsikt fra Settemsvarden! Her ser vi mot Bøsundet og Bølandet med vårgrønne jorder. Vakkert!

 

220520dHjelm.jpg

Den mektige Hjelmen rager til værs i østlig retning. Også et mye brukt turmål. Har selv vært på toppen to ganger. Bratt det siste stykket.

 

220520eVass.jpg

Vender vi blikket mot vest, kan vi skue mot den langstrakte Vassdalsheia. Jeg har vært på den nordlige fjellenden og sørenden, det vil si Skreåfjellet. Jeg tenkte å gå over hele den lange fjellryggen i fjor, men det ble bare med tanken. Har lyst til å prøve denne turen når sommeren snart kommer for fullt. Men det spørs om fotan misliker turplanen. Styggbratte nedoverbakker er ikke alltid så trivelig.

 

220520gRein.jpg

Til slutt et innzoomet og disig bilde av Reinsfjellet i Gjemnes. Min eneste tur til denne velkjente fjelltoppen var en skitur. Det får holde!

Jeg har en lang "turliste" for sommeren 2022. Er spent på hvor mange turer jeg får gjennomført. Håper på så mange som mulig!