210118b-kart.jpg

Kom til Settem etter 50 minutter i bilen. 5-6 minusgrader og vindstille. Spente på meg truger og tok fatt på turstien opp til Settemsvarden.

 

210118c-vei.jpg

På tidligere vinterturer har det vært oppkjørt vei med traktor eller snøskuter og tråkk etter trimmere. Slik var det denne gangen også. 2,5 km til topps fra Settem. Med dagens tur kan jeg se tilbake på (og glede meg over) fem turer til Settemsvarden: To fotturer, to trugeturer og én skitur. 

 

210118d-tråkk.jpg

Slutt på traktorveien, men fint og lett å gå videre etter faste fotspor. Lite snø. Hadde gått utmerket uten truger. Sola dukket fram øverst i lia. 

 

210118e-merke.jpg

Sola tok ekstra godt i denne bratte, sørvendte lia. 2 varmegrader (i skyggen) da jeg kom tilbake. Sjekket termometret da jeg kom hjem. Feilfritt!   

 

210118f-utsikt.jpg

Utsikt fra en bakketopp. Det høyeste fjellet i bakgrunnen er Reinsfjellet. Det er lenge siden jeg stod på dét fjellet. Med ski på beina.

 

210118g-Hjelmen.jpg

Like før vi kommer til varden, ser vi den majestetiske Hjelmen i østlig retning. Har tatt to fotturer dit. Bratt sti. Vidt utsyn fra toppen.

 

210118h-varden2.jpg

Utmerket utsikt også fra Settemsvarden, 410 moh. Bak varden har vi Bøfjorden og Bølandet. Ovafor Bølandet ser vi litt av Bølia. En fin tur!

Traff noen fra en barnehage; to voksne og fire barn på bare 4 og 5 år. Måtte skryte av hvor spreke de var. Barna skjønte ikke hva jeg hadde på beina. Bedre med rompeakebrett! Hørte rop og hyl da de rente nedover de bratte bakkene. Lang akebakke! 2,5 km og 360 høydemeter ned til Settem.

 

210118i-rastebord.jpg

Mot vest: Skrøåfjellet midt i bildet og den langstrakte Vassdalsheia bortover til høyre. Blåfjellet (Saksa) stikker opp i midten lengst bak. Flott tur!

 

210118j-Skrøå.jpg

Trollheimsfjell i motlys var et dårlig fotomotiv. Slutter heller med Skrøåfjellet. Ser toppen midt i bildet. Skimter varden som en liten, svart prikk. Tursti fra Skrøvsetsetra. Har vært på toppen én gang. Styggbratt fjellside, men enorm utsikt fra toppen. En kjempetur! Når snøen er blitt borte!