8. november 2021

Det har vært skiftende vær i det siste. 18. oktober var det nysnø i fjellet. Som plutselig forsvant. 4. november tok jeg en fjelltur på snøfri mark, og i dag, 8. november, ble det en nysnøtur i Langlimarka. Tok med fotoapparat for å dokumentere føreforholdene. Sola dukket opp etter hvert. Sol og nysnø er en nydelig kombinasjon. Det ble en kjempefin dag i marka!  

 

211108b-vei

Kjørte etter Seterliveien og parkerte før jeg kom til enden på veien. Harde, dype og isete hjulspor. Begynte å gå i 9-tida. Ventet på sola!

 

211108c-sola

Jo, da! Sola var på vei opp da jeg kom til Lassengdalen. Fint med solskinn på en mørk novemberdag.

 

211108d-furuer

Det var lite snø på sørvendte åsrygger. Men noen steder var snødybden over 20 cm. En myk skare, som ikke tålte en turgåer. Hadde vært ypperlig med truger på et slikt føre. Litt for ujevnt underlag for ski. Men det hadde nok gått bra det også.

 

211108e.vimpel

Jeg ville ikke gå lenger enn til Knapphaugen i dag. Der var det 8 minus, sol og vindstille. Helt supert! Passet bra med en lang matpause.

 

211108f-gadd

Tok en liten runde etter pausen og kikket meg rundt. Mange flotte furutrær, og ingen av dem er helt like. Gadden i midten har fått avkortet høyden, men strekker fortsatt fram ei diger grein. Som om den vil vise oss at vær og vind ikke har tatt helt knekken på den.

 

211108g-stubbe

Gikk samme vei tilbake. Denne eldgamle gaddstubben har et falmet, rødt merke som forteller oss at her gikk seterveien til Folddalen.

Gaddkvister og gaddstubber er fantastisk bålved. Men jeg kunne aldri tenkt meg å gå løs på denne stubben. Den må få stå i fred!

 

211108h-rast

Tok siste stopp på min faste hvile- og utsiktsplass ved Børter slette. Sol og nysnø lyste opp det vakre skoglandskapet. Stemningsfullt!