Fredag 7. juni 2024

Når løvsangeren synger i fjellbjørkeskogen og gullmyrkleggen lyser på myrene, er det sommer.

 

240607bFjell.jpg

Vi tok på oss sekk og fjellsko ved enden av Jorkrokveien, en bomvei fra Gorset i Rennebu. Så fram til enda en fjelltur! 

Godt vær! Før vi begynte å rusle østover etter en sti, kikket vi vestover og studerte kjente fjell i Trollheimen. Ved venstre bildekant har vi Svarthetta og helt til høyre Rindhatten. Mellom disse toppene skimter vi blant andre Blåhøa, Trollhetta og Snota.

 

240607cSkogstien.jpg

Den umerka stien går over gammel slåttemark, langs tjern og vierkratt og i disse dager gjennom grønnkledd bjørkeskog. Trivelig turterreng!  

 

240607dMyr.jpg

En småspove fløy over myra og fremførte sitt raske pe-pe-pe-pe. Likte ikke besøk! Og i myrkanten flakset det opp ei forskremt rype.

Ellers hørte vi sang fra gjøk, løvsanger, bokfink, bjørkefink, sivspurv og andre småfugler. Stemningsfullt!

 

240607eHytte.jpg

Tante NN var ikke på hytta i dag.

 

240607fSeter1.jpg

Etter å ha beveget oss vel 3 km fra bilen, kom vi fram til Gorsetsetrin. En passende plass for å fylle magen med mat og drikke. Idyllisk sted!

 

240607gSeter2.jpg

Gamle tømmerhus med torvtak har jeg alltid vært fascinert av. I Rennebu er det mange maleriske og velholdte seterhus. Virkelig bra! 

 

240607hSauer.jpg

Søya lurte sikkert på hva slags skapninger som satt på setervollen. Kikket litt på oss - før den forsynte seg mer av grønt og friskt gras.

 

240607iBlomst.jpg

Vi forlot Gorsetsetrin og tok fatt på tilbaketuren etter seterstien. Brukte ørene og øynene godt hele tida. Da får man oppleve mye! 

En fin turdag i sommerfjellet!