Sykkelsommer 2023

Jeg fulgte litt med på NRK sitt TV-program Sykkelsommer og gledet meg over synet av kjente plasser. Var mest interessert i strekningen Bremsnes på Averøya til Søvik i Ålesund kommune. Satte meg ned og sjekket hvilke fjell jeg har vært på i nærheten av sykkelruta. Kommune eller nærliggende tettsted i parantes:

Storknøken (Averøya), Sjurvarden/Stemshesten (Hustadvika) med fin utsikt ned til Farstadsanden, Skalten (Hustadvika), Gulberget (Bud), Talstadhesten (Elnesvågen), Kvannfjellet (Elnesvågen) - som ingressbilde, Skoften (Malmefjorden), Jendemsfjellet (Jendem), Hildrehesten (Ålesund) og Gamlemsveten (Ålesund).

Tur til Kvannfjellet, 24. juli 2010

Velger å vise noen bilder fra en sommertur til Kvannfjellet. Et flott turmål for turgåere og et meget populært mål for skientusiaster. 

100724bGras.jpg

Mange går til Kvannfjellet etter turstien fra Syltesetra, øst for Elnesvågen. Jeg tok beina fatt fra Fræneidet. Her rusler jeg oppover på ei fin grasslette for å komme inn på turstien fra Syltesetra. Enkelte bratte partier, stupbratt ved siden av stien.

 

100724cElnesvåg.jpg

Kvannfjellet er et utsiktsfjell! Tettstedet Elnesvågen til høyre i bildet. Bak helt til venstre ser vi Jendemsfjellet, et pyramideformet fjell. Har gått til topps kun én gang. Da gikk vi i kø både oppover og nedover. Populært utfartssted, med andre ord.

 

100724dEide.jpg

Utmerket utsikt mot Eide sentrum nede ved fjorden. Eide er kjent for sin steinindustri, som har satt sine tydelige spor i landskapet. 

 

100724eFjell.jpg

Kvannfjellet byr på et storslagent utsyn. Lengst bak helt til venstre ser vi Harstadfjellet, taggete topper noe nærmere er blant andre Stortussen. Enda nærmere har vi Luten og Heklatindan, som ligger ovenfor og rundt ei stor fjellgryte, som her ligger i skygge. Vi tok en rundtur for noen år siden med start fra Rødalen. Kjørte dit etter bomveien fra Malmefjorden. Jeg har vært på alle fjella som jeg her har nevnt.  

 

100724fToppen.jpg

Toppen på Kvannfjellet i sikte. Oppdaget noen ravner som flakset vekk ovenfor den store snøfonna. Ikke så rart, for der lå det et sauekadaver. Så mange sauer på turen, og traff tre lettbente ungdommer ved toppvarden, 980 moh.

 

100724hUtsikt.jpg

Gikk samme vei tilbake. I den store kvelven til venstre i bildet ligger Trollkirka (Trollkyrkja), et berømt sted med kalksteinsgrotter. Har tatt to turer dit. Den andre gangen fortsatte jeg opp til et lite skar, ser det nesten midt i rekka med høye topper mot en lyseblå himmel. Dette bratte fjellområdet kalles Trolltindan.  

Jeg har mange gode minner fra fotturene jeg har tatt. Godt å tenke på hvis motivasjonen for turgåing og fotografering avtar etter hvert.