180122bb-skilt.jpgGikk etter oppkjørt skiløype som starter ved en parkeringplass noen hundre meter nord for Nordmarka idrettssenter. Fra P-plassen til Løålikjølen er det 5,2 km én vei. Turen har graderingen xx Blå (middels) og en total stigning på 260 høydemeter. Flott skiterreng!

 

180122cc-skispor.jpgÅ følge oppkjørte skispor er ypperlig for både lette trimturer og hardtrening på ski. Ingen tvil om det! Selv er jeg skigåer og ikke lenger noen skiløper. Derfor trives jeg best utenfor oppkjørte spor. Får opp pulsen da også, men mindre fart, selvsagt. Turen til Løålikjølen ble over ei mil fram og tilbake. Nokså kjedelig å være fastlåst i et spor. Folk får finne den aktivitetsformen det liker best når de skal ut på ski. Det viktigste er vel å komme seg ut! 

 

180122dd-furu.jpgÅ være ensidig skal ikke være så bra. Det gjelder vel også skiaktiviteter. Det jeg likte best på turen til Løålikjølen, var utsikten og et supert turvær. 

 

180122e-fjellrekke.jpgEn flott fjellrekke! Her ser vi fra venstre: Hjelmen, Hjelmkona, Høystakken (nærmest) og Skarven som ruver helt til høyre.

 

180122fff-trimboks.jpgDet høyeste punktet på Løålikjølen, 433 moh. Nådde Stikk UT!-posten i strålende sol. Skiføret var også kjempebra. Alt klaffet, altså!

 

180122gg-grillhytte.jpgLike nedenfor toppunktet ligger det ei åpen grillhytte. Greit å ta en pause i hvis været er av det sure og kalde slaget.

 

180122hh-skiløper.jpgOg så var det bare å starte på tilbaketuren. Ingen styggbratte utforbakker i traséen. Ble det for stor fart, var det bare å svinge ut i løssnøen. Petter har vært på Løålikjølen mange ganger mens jeg var der for første gang. Alltid interessant å oppleve nye steder!

 

180122i-Tverrlia.jpgSola fikk etter hvert konkurranse av noe skyer. Men utsikten beholdt vi: Helt til venstre har vi Høystakken, og ved høyre bildekant ser vi Skarven. Bildet er tatt i retning Tverrlihytta (i rød ring), som også er et fint turmål. Året rundt! Kan gå opp fra Seterbøen i Bøverdalen hvor det starter en merket tursti.

 

180122j-sol.jpgSkituren nærmer seg slutten, bare noen unnbakker ned til bilen. Det ble en trivelig turdag i Surnadal! Stikk UT! er et svart omfattende opplegg med veldig mange turforslag, fra enkle til krevende turer. Noe for alle! Så det er bare å komme seg ut, bruke kroppen og nyte naturen. Både sundt og hyggelig!