180619b-start.jpgVi parkerte på Solem ved Hamnesfjorden og gikk etter bilveien videre til Litlvika. Derfra fulgte vi en bratt skogsvei oppover lia, som er merket som tursti. Tilbaketuren gikk fra seterplassen og ned til Solemsgardene etter en traktorvei. Det ble en passende rundtur på vel 5 km.

 

180619c-blåkoll.jpgFor det meste skog langs veien oppover lia, men også blomster. Slik som blåkoll, en liten, fargerik blomsterplante. Lett å oppdage!

 

180619d-setra.jpgOppe ved Oppistusetra, som eies av Oppistua på Solem. Seterskjelet er blant de eldste og best bevarte i bygda. Seterdrifta ble avslutta i 1944.

 

180619e-utsikt.jpgUtsikt fra seterplassen ned mot de to Solemsgardene og Hamnesfjorden med Solemsøya.

 

180619f-regn.jpgOg så kom regnet. Ikke noe stort problem! Vi fikk en interessant rundtur. Bare noen få i turfølget hadde vært på Solemssetra tidligere.

 

180619g-Nestusetra.jpgNestusetra ligger like ved Oppistusetra. For folka på Nestu Solem ble 1942 det siste året med setring. Mange år har gått! - No rår stilla borti lia. Ingen bjølleklang frå ku, som det står i diktet til Lars Nergård. Men seterplassen ligger der fortsatt, høyt og fritt over Hamnesfjorden. Og er verdt et besøk!