11. oktober 2021

Så var det bare å åpne grinda atter en gang og rusle glad og fornøyd etter Seterliveien til Langlimarka.

Tar med denne turen på nettsida mi fordi det ble et nokså vekslende vær: Yr, regn og vind i varierede grad. Men stabil temperatur: 4 plussgrader.

 

211011c-sti

Jeg liker best å følge den gamle seterveien (Kløvveien) som går fra Langlia til Folddalen. Her er jeg nesten på toppen av Seterlia.

 

211011d-skog

Seterstien snor seg elegant langs myrkanter og over rabber. En nytelse å bevege seg i slikt terreng. Snart framme ved Midtslittet.

 

211011e-rogn

Stoppet i Lassengdalen for å ta bilder av rognebær i duskregn. Stemningsfullt! For de som liker å oppleve naturen på denne måten.

 

211011g-bur

I skovens dype stille ro, hvor sangerhære bo, hvor sjælen lytted mangen gang til fuglens glade sang.

Der er idyllisk stille fred i skovens ensomhet, og hjertets længsler tie her, hvor fred og hvile er!                             Fritz Andersen

 

211011h-rabb

Over denne tørre fururabben har det gått folk og fe i hundrevis av år. Kort vei opp til Knapphaugen. Tenkte å snu der.

 

211011i-vasstro

Jeg tuslet bortover til Knappen, en plass hvor jeg har en slags gapahuk. Planen var å ta en lang matpause her. Denne bekken er vanligvis en liten sildrebekk, men regnvært har gjort den stor og stri. Mer vann i bekken enn det jeg hadde bruk for til kaffekoking. 

 

211011k-kaffe

Over bålplassen er det et lite torvtak, så litt regn er ikke noe problem. Verre med sterk vind, men den spaknet da jeg kom hit. Heldigvis! 

En passende meny utendørs: Spekemat og et stykke marsipankake etterpå. Enkelt og smakfullt!

 

211011l-elv

På veien tilbake gikk jeg ned til den stupbratte elvedalen ved Bjønnarabben. Styggbratt! Her fosser Bøllu ned i Litbølludalen. Et praktfullt syn når det er stor vassføring! Måtte gå til stupkanten for å få fri sikt. Følte meg ikke helt komfortabel der. Så jeg krabbet forsiktig opp igjen etter kort tid. Intet blivende sted!

 

211011m-myr

Gikk videre på en mer avslappet måte. Og plutselig dukket sola opp! Tok noen bilder før skyene og regnet fikk overtaket igjen.

 

211011n-sauer

På innmarksbeitet til Langlia går det nå mange sauer. De har kommet hjem etter fjellferien og virket fornøyd med tilværelsen.

Jeg dro også hjem etter å ha vært på tur. Dagstur, vel å merke. 6 timer og ca 8 km. Gikk sakte for å få med meg mest mulig på turen.