15. mai 2023

I det siste har det buldra ekstra kraftig nede i Bøllu-juvet. Elva har brisket seg voldsomt. Høgståslittstoinj var et imponerende syn i dag.

Gamle og merkelige stedsnavn er et interessant tema, synes jeg. Noen kan være vanskelig å tyde. Når det gjelder Langlimarka, kan jeg spørre Ola eller John om svært lokale navn. Verre med Bøllu! Det er visst ingen som med sikkerhet kan si hva navnet betyr.

 

230515bGranfelt.jpg

Kløvvegen gjennom granskogen ved Fagerhaugen ble helt fri for snø og is for bare noen få dager siden. Og godt er det!

Målet med dagens fotografering var å vise snø- og føreforhold i Seterlia nå i midten av mai. Artig å sammenligne med andre år. 

 

230515c2Oppkommet.jpg

Snøen på stien øverst i Seterlia har også forsvunnet. Skimter oppkommet midt i bildet, hvor vi kan drikke godt og kaldt vann. Helt gratis! I motsetning til svindyre dråper på flasker. Jeg gikk her for første gang i 1954. Da også uten å betale noe for naturens kjempetilbud: Rent vann!

 

230515dBlad.jpg

Vårvarmen har lokket fram nye blad. Fortsatt en del snø på Seterlivegen, mens Kløvvegen, som akkurat her går litt nedenfor, er blitt snøfri.   

 

230515eSnø.jpg

Jeg følte på en god vårstemning da jeg la i vei i dag. Men stemningen forsvant på toppen av Seterlia. Snudde! 

 

230515fStien.jpg

Mye mer trivelig å ruslet rundt i vårgrønne omgivelser, hvor det nå er fullt av liv i naturen. Det spirer og gror og sangfuglene er på plass. Helt fantastisk! 

 

230515f2Maigull.jpg

Ved oppkommet 1. mai i år fant jeg litt maigull ved snøkanten. Skrale greier! I dag var det store mengder med maigull i full blomst. Nydelig!

 

230515gFlaggspetten.jpg

Satte meg ned på den lune og varme fôringsplassen min. Tok fram mat og drikke og kikket på det som foregikk på plassen og rundt meg.

Bildene mine kan dessverre ikke formidle mektig fossedur og fortryllende fuglesang. Begge delene skapte en skikkelig vårstemning i dag.