7. august 2010

I likhet med Vettafjellet på Aspøya, er Valfjellet på Straumsnes i Tingvoll et lugumt turmål.

Tar vi ferga Halsa - Kanestraum er det bare å kjøre etter Kvisvikvegen mot Kvisvik camping. Like før campingplassen tar det av en vei til høyre (Bergevegen), som går til Straumsnes vassverk. Parkeringsplass nedenfor vassverket. Derfra grei tursti oppover til Valfjellet.

 

100807bTjern.jpg

Vannliljene blomstret så nydelig denne augustdagen i 2010. Det øverste bildet er fra Fjellsetervatnet, mens dette er tatt ved Setervatnet.

 

100807cRast.jpg

Fjellsetervatnet deles i to av en lang landtunge, der det er en ypperlig rasteplass. I naturskjønne omgivelser - med Valfjellet som troner høyt der oppe. 

Vi får god til lange pauser på korte turer. Synes selv at akkurat dét passer bedre og bedre etter hvert som årene går.

 

100807dVatnet.jpg

Fjellsetervatnet med den flotte landtunga i midten. I bakgrunnen Freifjorden. Fjellsetervatnet er en drikkevannskilde. Og derfor ingen badeplass!

 

 100807eReinsfj.jpg

Reinsfjellet ser vi fra svært mange retninger og avstander. Her stiger fjellet til værs på motsatt side av Tingvollfjorden. Ser mastene på toppen.

 

100807fToppen.jpg

Snart oppe på Valfjellet. Som vanlig spennende å se hva en ny fjelltopp kan by på. Bildet er fra min første tur til Valfjellet, 7. august 2010. Tok en ny tur sammen med turfølge 3. august 2016. Trivelig tur!

Fulgte samme turrute som i 2010. Og satset stort sett på samme fotomotiv. Dropper av den grunn bildene fra 2016-turen.

 

100807gTerreng.jpg

Hvis dette ikke er lettgått fjellterreng, forstår jeg ingenting. Skjønner ikke hva som egner seg bedre for en fjellvandrer. Og ved varden var det flust med støtsikre sitteplasser. Solide saker! Det ble god tid til både mat og prat da vi satt der i 2016. 

 

100807hVarden.jpg

Fullt mulig å notere ned navn og dato ved toppvarden. Bebyggelsen langt bak er vel Kristiansund. Har ikke bedre forslag.

 

100807iUtsikt.jpg

Ruslet nedover etter stien med en god følelse i kropp og sinn. Kunne beundre Fjellsetervatnet og den vide og langstrakte Freifjorden.

 

100807jKart.jpg

Turen til Valfjellet er ca 3 km lang én vei og har en stigning på 450 høydemeter. Er en såkalt "Blå-tur", det vil si den er middels krevende.

En høvelig tur for de fleste!